Βάρκιζα: Μια συναυλία, πολλά ερωτήματα

Βάρκιζα: Μια συναυλία, πολλά ερωτήματα

Εκατοντάδες κάτοικοι, λάτρεις της κρητικής μουσικής και όχι, συγκεντρώθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βάρκιζα, στη συναυλία του Μανώλη Κονταρού.

Ήταν μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που με αυτό τον τρόπο έκλεισε έναν κύκλο μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στα “3Β” το φετινό καλοκαίρι.

Η πρώτη ιδιομορφία της εκδήλωσης ήταν ότι ανακοινώθηκε επισήμως με δελτίο τύπου από το Γραφείο Επικοινωνίας του Δημάρχου στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ τη σχετική απόφαση για τη διενέργεια της εκδήλωσης την έλαβε το ΔΣ του ΟΑΠΠΑ κάποιες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 19 Σεπτεμβρίου.

Κάποιοι μίλησαν για παραγκωνισμό των διαδικασιών, αλλά είναι μια μάλλον αυστηρή διαπίστωση. Ας πούμε ότι η απόφαση ήταν ειλημμένη και είχε συζητηθεί αλλά υπήρχε σε εκκρεμότητα η τυπική έγκριση. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

kontaros_07

Γιατί χορηγοί;

Από τις φωτογραφίες της εκδήλωσης που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη συναυλία, φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα λογότυπα 5 επιχειρήσεων εμφανίζονται εκτυπωμένα σε μεγάλη επιφάνεια που καλύπτει όλη τη βάση της εξέδρας όπου εμφανίστηκε ο Μανώλης Κονταρός.

Πώς γίνεται μια εκδήλωση που οργανώνει και πληρώνει ο Δήμος να έχει και χορηγούς από το πουθενά;

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΟΑΠΠΑ, Γιάννη Αγαλιώτη, τον οποίο ρωτήσαμε για το θέμα, πρόκειται για ένα “λάθος” το οποίο δεν πρόλαβε να διορθώσει καθώς καθυστέρησε να φτάσει στην εκδήλωση και δεν ήθελε να χαλάσει την ατμόσφαιρα με τις διαμαρτυρίες του.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού, οι Σύλλογοι που συμμετείχαν με χορευτικά τους τμήματα στην εκδήλωση, συνεννοήθηκαν από μόνοι τους με τις εν λόγω επιχειρήσεις για να προσφέρουν κάποια κεράσματα. Αντί όμως να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΟΑΠΠΑ, που ήταν να τοποθετήσουν τα λογότυπά τους σεμνά στο χώρο όπου θα δίνονταν τα κεράσματα, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν τα έβαλαν στο πιο προβεβλημένο σημείο της πλατείας…

Γιατί τόσο ακριβά;

Το άλλο ζήτημα αφορά στο κόστος της συναυλίας. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πλήρωσε για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης 9.765 ευρώ, ένα ποσό που περιλαμβάνει την ηχητική κάλυψη.

Επιπλέον του ποσού αυτού εκταμιεύτηκαν χρήματα για να τυπωθούν 5.000 φυλλάδια, 150 αφίσες και 4 αεροπανό.

Με μια πρόχειρη έρευνα εντοπίζει κανείς ότι ο ίδιος καλλιτέχνης με την ίδια εξαμελή ορχήστρα εμφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2016, 40 ημέρες νωρίτερα δηλαδή, στην Αρεόπολη στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργάνωσε το αντίστοιχο νομικό πρόσωπο του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Το κόστος όμως εκεί έφτασε τις 5.890 ευρώ.

Τα 3.875 ευρώ διαφοράς πώς αλήθεια δικαιολογήθηκαν από την πλευρά του καλλιτέχνη που τα ζήτησε και του ΟΑΠΠΑ που δέχτηκε να τα πληρώσει;