Στη Βάρκιζα αποκάλυψε ο Μικρούτσικος πώς έγραψε τη "Ρόζα" (video)

Στη Βάρκιζα αποκάλυψε ο Μικρούτσικος πώς έγραψε τη “Ρόζα” (video)

Μία από τις εξαιρετικές στιγμές στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τα τελευταία χρόνια ήταν η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στη Βάρκιζα, στο πλαίσιο του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτσιμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου. 

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης τραγούδησε μαζί με τον Μίλτο Πασχαλίδη επιτυχίες από το μεγάλο φάσμα του έργου του, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές σε χιλιάδες θεατές.

Μία όμως από τις ξεχωριστές στιγμές της συναυλίας, ήταν όταν αποκάλυψε στο κοινό, τι τον ώθησε να γράψει μία από τις πιο αγαπημένες λαϊκές του επιτυχίες, τη “Ρόζα” σε στίχους Άλκη Αλκαίου.

Το τραγούδι που έγινε διάσημο με τη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου από το δίσκο «Στου αιώνα την παράγκα» ο οποίος κυκλοφόρησε το 1996 είχε γραφτεί πολλά χρόνια πριν, όταν ο Θάνος Μικρούτσικος δεν ήταν γνωστός, όπως λέει.

Μια συνάντηση με τον Βασίλη Τσιτσάνη που του άφησε πικρή γεύση και …θυμό τον ώθησε να καθίσει στο πιάνο και να συνθέσει αυτό το διαμάντι.

Δείτε πώς περιγράφει τη συνάντηση αυτή και τι αναφέρει για τον δήμαρχο των 3Β Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και την υπεύθυνη Πολιτισμού Μαρία Μπραϊμνιώτη που είχε και την επιμέλεια του Φεστιβάλ…