Κάτω απ’ το πουκάμισό του...

Κάτω απ’ το πουκάμισό του…

Λάθος, το πουκάμισο που φόρεσε σήμερα ο Βαρουφάκης ΔΕΝ ήταν χαβανέζικο, όπως κάποιοι βιάστηκαν να το χαρακτηρίσουν, ούτε το ύφασμα ήταν λαχούρι. Δεν ήταν πουκάμισο παραλίας, αλλά πουκάμισο για μοδάτο και ακριβό σκάφος (και όχι για «τη βάρκα του καμπούρη Αντρέα» που λέει και το τραγούδι). Ήταν εμπριμεδάκι και θα μπορούσε να ήταν ένα πολύ όμορφο κάλυμμα καναπέ. Το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ το φορούσε και ΠΟΥ το φορούσε.

Ως προς το ΠΟΙΟΣ, η γνώμη μας είναι ότι του εν λόγω πουκάμισο ταιριάζει στο βαρουφάκειο στυλ, ταιριάζει στον σωματότυπο του τέως υπουργού. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας θα μπορούσε να το φορέσει στον «Τρελοπενηντάρη», μια παλιά κωμωδία, όμως στον Βαρουφάκη ταίριαζε. Επιπλέον, είναι ένα όμορφο πουκάμισο, αρκεί να ταιριάζει σ’ αυτόν που τον φοράει. Μπορείτε να φανταστείτε τον ποιητή Γιώργο Σεφέρη με ένα τέτοιο πουκάμισο;

tspg

Όμως ο Μικ Τζάγκερ θα μπορούσε να το βάλει ακόμα και τώρα στα 70 του, όπως και ο Μάρκος Σεφερλής θα μπορούσε να το φορέσει στις εκπομπές του.

Ως προς το ΠΟΥ, κατά τη ταπεινή μας γνώμη δεν ταίριαζε στη Βουλή. Ακόμα και ένας τραπεζοϋπάλληλος δεν θα τολμούσε να το φορέσει στη δουλειά του, καθώς θα κινδύνευε να δεχτεί επίπληξη από τον προϊστάμενό του. Όμως εδώ Βαρουφάκης είναι, ό,τι θέλει κάνει.

Παρ’ όλα αυτά, θεωρούμε απαράδεκτο το να ασχολούνται κορυφαίοι πολιτικοί με το πουκάμισο του κυρίου Βαρουφάκη, ιδίως όταν η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα. Ας ασχοληθούν με τα έργα του τέως υπουργού και όχι με τις ενδυματολογικές επιλογές του. Ας ασχοληθούν με τον άνθρωπο κάτω από το πουκάμισο…