Μια διαφορετική βασιλόπιτα από την Απολλωνία (photos)

Μια διαφορετική βασιλόπιτα από την Απολλωνία (photos)

Σε ρυθμούς παραδοσιακούς αλλά και …λάτιν γιόρτασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Απολλωνία το νέο έτος, με την παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας.

Η διαφορετική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Divani στο Καβούρι.

Η πρόεδρος της Απολλωνίας, Μαριάννα Μαυραγάνη, εξήγγειλε μάλιστα και την πρώτη μεγάλη δημόσια εκδήλωση: Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, καλεσμένος του συλλόγου θα είναι ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς κληρώθηκαν αξιόλογα δώρα από επαγγελματίες της περιοχής για την ενίσχυση του Συλλόγου.

Μεταξύ των παριστάμενων, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο αρχηγός παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Δαβάκης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κιούκης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ψαλλίδας.

IMG_4923

Ο επικεφαλής παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένης Δόγκας, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Σίνα, η πρόεδρος του Φιλοθηραματικού Συλλόγου Κερατέας, Έλμα Δόγκα και η φαρμακοποιός Τζούλια Γερακιού.

IMG_4907

Η Μαριάννα Μαυραγάνη οδηγεί το χορό και ακολουθεί η Στέλλα Καρύδα που μάγεψε με τη φωνή της.

IMG_4937

Η ομάδα παραδοσιακών χορών της Απολλωνίας εν δράσει.

IMG_4921

Τις εντυπώσεις έκλεψε η Ηλέκτρα Βεντσάνου που χόρεψε λάτιν με τον παρτενέρ της, Θοδωρή Σοϊλεμεζίδη. Οι δύο τους είχαν πρόσφατα μια σημαντική παγκόσμια διάρκιση. Όπως ανακοίνωσαν, σύντομα εγκαινιάζουν στη Βούλα σχολή χορού.

IMG_4930