Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Ευθύνες και …βάσανα ξεκινούν σήμερα για τον Νίκο Βάση

Το “φάντασμα” του άστεγου 6ου Νηπιαγωγείου Βούλας θα είναι και πάλι παρόν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, καθώς είναι το πρώτο και πλέον σημαντικό ζήτημα που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Νίκος Βάσης, ο κατά τα φαινόμενα νέος πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας που αναμένει σήμερα το βράδυ την ψήφο των συναδέλφων του.

Τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου είναι ο “ορισμός Προέδρου και αναπληρωτή του στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης” και για τη θέση αυτή ο ίδιος ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει δηλώσει προ εβδομάδων επισήμως την πρόθεσή του να προτείνει το δημοτικό σύμβουλο από τη Μηλαδέζα της Βάρης. Η ανακοίνωση αυτή ήταν απαραίτητη ώστε ο Νίκος Βάσης να ξεκινήσει επαφές και ενέργειες που δεν μπορούσαν να περιμένουν, ανεξάρτητα από την διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μια από αυτές τις ενέργειες ήταν και η εξεύρεση χώρου για το 6ο Νηπιαγωγείο Βούλας, η παραμονή του οποίου εντός “τραπεζαρίας” επί δύο χρόνια όπως κατήγγειλαν οι γονείς των παιδιών είχε εξελιχθεί σε άλυτο γρίφο.

Το “γόρδιο δεσμό” φαίνεται ότι έλυσε ο Νίκος Βάσης, με την πρόταση να στεγαστεί το 6ο Νηπιαγωγείο σε βοηθητική αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας. Σύμφωνα με το σχέδιο, στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού θα προστεθεί και μια “προκάτ” αίθουσα, για τις τουαλέτες των νηπίων αλλά και για βοηθητικούς χώρους.

Η απόφαση αυτή ήδη δρομολογείται στο διαδικαστικό της μέρος, και σύμφωνα με τον ίδιο τον Νίκο Βάση, αποτελεί μια “προσωρινή λύση” σε ορίζοντα ενός ή δύο χρόνων. Το πρόβλημα κατά τον ίδιο δεν μπορεί να λυθεί παρά με αλλαγή χρήσεων γης στη Βούλα ώστε να επιτραπεί η κατασκευή Νηπιαγωγείου, κάτι που σήμερα δεν προβλέπεται.

Ωστόσο, στην προοπτική αυτή της νέας συστέγασης ήδη αντιδρούν σύμφωνα με πληροφορίες του 3vita.gr οι γονείς των παιδιών του Δημοτικού. Οι αντιδράσεις αυτές μάλιστα είναι εν γνώσει του σημερινού δημάρχου.

Καλή αρχή λοιπόν με τα δύσκολα!

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας