Πατριωτικός ενθουσιασμός της Βέφας Αλεξιάδου για το ΟΧΙ

Πατριωτικός ενθουσιασμός της Βέφας Αλεξιάδου για το ΟΧΙ

Ξεχειλίζει από ενθουσιασμό το κείμενο που ανήρτησε η Βέφα Αλεξιάδου μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Μάλιστα, ζητά συγγνώμη από τους συμπατριώτες της επειδή είχε δηλώσει ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν σχέση με τη γενιά του ’40.

Ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο καθένας από εμάς την Κυριακή, δεν μπορούμε να μη δούμε με σεβασμό το πάθος μιας γυναίκας που τα τελευταία χρόνια βίωσε τραγικές εμπειρίες, αλλά αντί να βυθιστεί στο προσωπικό της δράμα, ενδιαφέρεται για τον τόπο της, συγκινείται και ελπίζει. Μένει μόνο να ευχηθούμε να μη διαψευστούν οι προσδοκίες της.

tspg

«Μια καινούρια μέρα! Μια καινούρια εβδομάδα! μια καινούρια αρχή ξεκίνησε για την Ελλάδα! Λάμπει ο ήλιος ξανά της ελπίδας στη γαλάζια μας χώρα. Ευχή μου η ελπίδα να φέρει το ποθούμενο όλων μας. Μια καλή συμφωνία με τους ετέρους μας για να πάρει και πάλι η ζωή μας τους κανονικούς ρυθμούς της. Να γυρίσει το χαμόγελο στα χείλη όλων μας, κι εμείς να γυρίσουμε στις δουλειές μας, με ζήλο και όρεξη να φτιάξουμε μια καινούρια Ελλάδα! Ο Θεός είναι Ε Λ Λ Η Ν Α Σ είναι μαζί μας. Θα μας βοηθήσει.

Ύστερα από το βροντερό ΟΧΙ που ενωμένοι σε μια
γροθιά, όπως πάντα στις δύσκολες περιστάσεις της πατρίδας μας, φώναξαν με ομοψυχία και θάρρος οι νεοέλληνες, παρ’όλες τις πιέσεις και την παραπληροφόρηση έξωθεν και έσωθεν, οφείλω να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη που βιάστηκα να δηλώσω πως δεν έχουν καμία σχέση με τους Έλληνες της γενιάς του 40. Τα γονίδια της ανδριοσύνης και της αγάπης για την πατρίδα περνούν από γενιά σε γενιά αναλλοίωτα!

Και το απέδειξαν για άλλη μια φορά οι Έλληνες χθες με την ψήφο τους δίνοντας στην ανθρωπότητα ένα γερό μάθημα δημοκρατίας! Με τέτοια παιδιά η
Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει: Σεισμός 8 ρίχτερ για την ανθρωπότητα το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Ελλάδας χθες, αν σκεφτεί κανείς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη!».