Άδειασε τελείως η πλ. Βικτωρίας από μετανάστες (βίντεο)

Άδειασε τελείως η πλ. Βικτωρίας από μετανάστες (βίντεο)

Η πλατεία Βικτωρίας άδειασε πλέον από πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν την Κυριακή με λεωφορεία σε κέντρα φιλοξενίας στην Αττική.

Σε μια επιχείρηση που διήρκεσε όλη τη νύχτα, η αστυνομία μετέφερε με την θέλησή τους (με “ενθάρρυνση” από τις αρχές) στο Σχιστό και το Ελληνικό όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είχαν συγκεντρωθεί εδώ και εβδομάδες στην πλατεία Βικτωρίας.

Αστυνομικοί, συνοδευόμενοι από διερμηνείς, πήγαν τις πρώτες ώρες στην πλατεία Βικτωρίας και είπαν στους πρόσφυγες και μετανάστες που έμεναν τις τελευταίες ημέρες εκεί, ότι για λόγους δικής τους ασφάλειας και υγιεινής θα πρέπει να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Αρκετοί ήταν στην αρχή διστακτικοί, αλλά, τελικά πείστηκαν να μεταβούν σε κέντρα φιλοξενίας και έτσι δέχθηκαν να αποχωρήσουν από την πλατεία, χωρίς να προκληθεί ένταση.

Η πλατεία άρχισε να γεμίζει με πρόσφυγες στις 22 Φεβρουαρίου, όταν περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έφτασαν από τα νησιά στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά δεν τους επιτράπηκε να μεταβούν στην Ειδομένη λόγω της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί εκεί.