Το βίντεο μιας (πολιτικής;) αποκαθήλωσης

Το βίντεο μιας (πολιτικής;) αποκαθήλωσης

Ανάμεικτα συναισθήματα κυριαρχούν στη θέα μιας ιστορικής ταμπέλας να κατεβαίνει. 

Οι συμβολισμοί είναι έντονοι και αναπόφευκτοι.

tspg

Λόγοι οικονομίας και λόγοι πρακτικοί φαίνεται ότι πρυτάνευσαν στην απόφαση των στελεχών της Ανεξάρτητης Κίνησης να ξενοικιάσουν τα κεντρικά γραφεία και το προεκλογικό αρχηγείο της παράταξης στη λεωφόρο Βασιλέως Παύλου στη Βούλα, πάνω στην πλατεία Ιμίων.

Δεν έχουν περάσει όμως παρά λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της Ανεξάρτητης Κίνησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την απόφαση του Εκλογοδικείου. Η οποία με λίγα λόγια απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανατραπεί το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου 2014, παρά την ισχνή διαφορά των δύο συνδυασμών (8 ψήφοι).

Η ιστορική παράταξη που ίδρυσε ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας, που πέρασε διά πυρός και σιδήρου μέσω Καλλικράτη στη νέα εποχή του ενοποιημένου Δήμου και που στις πρόσφατες εκλογές πήρε το 50% των ψήφων της Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών, υπάρχει κάθε μέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και ο Σπύρος Πανάς στους συνομιλητές του δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν εγκαταλείπει το όραμά του για τον Δήμο και τις τρεις πόλεις.

Αλλά είπαμε, οι συμβολισμοί είναι αναπόφευκτοι.