Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Το ρεσιτάλ της Κατερίνας Βαμβακούση (video)

Με δεξιοτεχνία και θεατρικότητα η δικηγόρος και ενεργός δημότης των 3Β Κατερίνα Βαμβακούση έδωσε ένα ρεσιτάλ στο πιάνο, στο πλαίσιο μιας φιλοσοφικής εκδήλωσης στη Φιλολογική Εταιρεία “Παρνασσός” την προηγούμενη εβδομάδα.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, έπαιξε Michael Nyman αλλά και τρία έργα του Frederik Chopin (Σπουδή «Επαναστατική» Op.10 No 12 in c minor, Πρελούδιο Op.28 No4 in e minor και Νυχτερινό Op.9 No2 in e flat major) που ακούγονται στο βίντεο.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Εταιρεία Μελέτης Προβλημάτων Συλλογικών (ΕΜΠΡΟΣ) με πρόεδρο τον πρώην υφυπουργό Πέτρο Δούκα και είχε θέμα “ποιος είναι ο πιο καινοτόμος στοχαστής και ποιος ο σημαντικότερος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος;”.

Η Κατερίνα Βαμβακούση σε ηλικία 5 χρονών ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της στο πιάνο, τις οποίες ολοκλήρωσε στο Ωδείο Αθηνών (τάξη Αλίκης Βατικιώτη) με την απονομή διπλώματος πιάνου (Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο Παμψηφεί). Έχει συμμετάσχει σε διεθνή μουσικά φεστιβαλ και συνεργαστεί με πιανίστες όπως ο Paul Badura Skoda, Μαρτίνος Τιρίμος, duo Ganev, Frank Wibaut και Sir Christofer Elton.

Είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δικηγορεί στην Δικηγορική Εταιρεία «Κωστόπουλος & Συνεργάτες».Το μεταπτυχιακό της δίπλωμα έλαβε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στον τομέα «Διεθνές Δίκαιο και Διπλωματικές Σπουδές». Στα άμεσα σχέδιά της περιλαμβάνονται ρεσιτάλ και ηχογράφηση δίσκου.

Advertisement