Βιομηχανική διακόσμηση σπιτιού

Βιομηχανική διακόσμηση σπιτιού

Αν είμαστε λάτρεις του βιομηχανικού στυλ διακόσμησης σπιτιού, αλλά δεν ξέρουμε πώς να το εφαρμόσουμε στους δικούς μας χώρους, η πιο ασφαλής οδός για να το πετύχουμε είναι να κινηθούμε σε αποχρώσεις μαύρου, λευκού και γκρι, σε τοίχους, παράθυρα, κουρτίνες και έπιπλα και να ακολουθήσουμε μια κατά βάση μινιμαλιστική διακόσμηση.

Αυτό σημαίνει ότι τα διακοσμητικά σπιτιού που θα επιλέξουμε πρέπει να μην είναι πάρα πολλά, γιατί το βιομηχανικό στυλ δεν θέλει τις υπερβολές. Αντιθέτως, θέλουμε ο χώρος μας να δείχνει μεγάλος.

Για ποιο λόγο αποφεύγουμε τις υπερβολές στα διακοσμητικά σπιτιού;

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το βιομηχανικό στυλ, όπως το λέει και το όνομά του, προέρχεται από τις βιομηχανίες. Δηλαδή, χρησιμοποιούμε διακοσμητικά σπιτιού εμπνευσμένα από τις βιομηχανίες. Και μάλιστα κύριο χαρακτηριστικό των βιομηχανιών είναι οι μεγάλοι χώροι. Πώς μπορούμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μεγάλους χώρους στο σπίτι μας; Τοποθετώντας λίγα και επιλεγμένα διακοσμητικά αντικείμενα, ώστε να μην είναι ο χώρος μας φορτωμένος και να δείχνει μεγαλύτερος.

Πώς θα πετύχουμε βιομηχανικό στυλ διακόσμησης; 

  • Μεταλλικά αντικείμενα: Τοποθετείστε στους χώρους του σπιτιού σας μεταλλικά αντικείμενα. Μπορείτε να επιλέξετε κάποια μεταλλική βιβλιοθήκη για το σαλόνι σας ή μεταλλική συρταριέρα για το μπάνιο και την κουζίνα σας. Οι μεταλλικές υφές είναι απαραίτητα διακοσμητικά σπιτιού ως στοιχεία του βιομηχανικού στυλ.
  • Ξύλινα αντικείμενα: Φυσικά δεν είναι απαραίτητο όλα τα αντικείμενα στο σπίτι σας να κινούνται σε μεταλλικά υλικά. Στο βιομηχανικό στυλ διακόσμησης μπορούμε ελεύθερα να επιλέξουμε και ξύλινα αντικείμενα καθώς και έπιπλα. Διαλέγουμε, λοιπόν, το σωστό είδος και χρώμα ξύλου και φτιάχνουμε την απόλυτη βιομηχανική διακόσμηση.
  • Φωτιστικά: Οι λάμπες είναι ένα από τα διακοσμητικά σπιτιού που θα πρέπει να προσέξετε. Συνήθως είναι φτιαγμένες είτε από σωλήνες είτε από μέταλλο για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την industrial διακόσμηση του σπιτιού σας.
  • Γραφείο και Καρέκλες: Επιλέξτε σιδερένιο γραφείο ή ξύλινο με μεταλλικά πόδια. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις καρέκλες ή μπορείτε να αγοράσετε απλό ξύλινο γραφείο προσθέτοντας μεταλλικές καρέκλες.
  • Χρώματα: Η διακόσμηση σε βιομηχανικό στυλ βασίζεται στην ιδέα του να διατηρείτε τα πράγματα απλά. Τα χρώματα, λοιπόν, στα οποία πρέπει να κινηθείτε είναι περιορισμένα. Η παλέτα που ταιριάζει στο στυλ αυτό περιέχει γήινους τόνους όπως μπεζ και καφέ, ενώ το γκρι και το μαύρο αποτελούν τα κορυφαία χρώματα για βιομηχανικό ύφος. Απλός πρέπει να διατηρείται και ο φωτισμός. Μεταλλικά φωτιστικά οροφής σε απλές γραμμές και μεγάλα φωτιστικά δαπέδου θα συμπληρώσουν ιδανικά την ατμόσφαιρα.
  • Μαξιλάρια: Ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό σπιτιού είναι τα μαξιλάρια. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε ανάλογα με το μέγεθός τους, στους καναπέδες και τις πολυθρόνες, στα κρεβάτια, ακόμα και στο πάτωμα αν είναι αρκετά μεγάλα, ώστε να χρησιμεύουν ως καθίσματα. Στο βιομηχανικό στυλ προσέχουμε τα μαξιλάρια στο σπίτι μας να κινούνται σε αποχρώσεις του γκρι, σε μαύρος και σε λευκό χρώμα.

Αφήνουμε λοιπόν τη φαντασία μας ελεύθερη για να συνδυάσουμε τα διακοσμητικά σπιτιού σε βιομηχανικό στυλ με έπιπλα Maison.gr.