Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Βύθουλας forever, ένα μυθιστόρημα για την Αθήνα

Τη μεταπολεμική Αθήνα μέσα από το βλέμμα δύο κοριτσιών με αντίθετη ταξική καταγωγή καταγράφει το νέο μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Λαζάρου, με τίτλο Βύθουλας for ever, που κυκλοφορεί από τι εκδόσεις Ωκεανίδα. Αφήγηση σφιχτή και ενίοτε σκληρή που τελειώνει στο άγριο σήμερα της κρίσης.

Δύο κοριτσάκια, γειτονοπούλες στην Ακαδημία Πλάτωνος –τον Βύθουλα– μεγαλώνουν παράλληλα τη δεκαετία του εξήντα. Η Ράντα, εγγονή πανεπιστημιακού, σ’ ένα εύπορο, αστικό σπίτι. Η Βαρβάρα, η κόρη του γύφτου σε μια χαμοκέλα. Η Ράντα ζει την απογοήτευση ενός αποτυχημένου γάμου, η Βαρβάρα την σκληρότητα του πεζοδρομίου, αλλά και η μια και η άλλη τις φοβέρες της ζωής δεν τις λογαριάζουν.

Μα το παραμύθι, ακόμα κι αν επιφυλάσσει δεινά και συμφορές για τους βασανισμένους ήρωες, δεν χάνει ποτέ τη γοητεία του· και με λίγη τύχη ίσως ζήσουν αυτοί καλούτσικα κι εμείς κάπως καλύτερα.

Για τη συγγραφέα:

Η Μαργαρίτα Λαζάρου γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα, στον Κολωνό. Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Εργάστηκε ως γραμματέας, μεταφράστρια, διερμηνέας και ως υπεύθυνη γραφείου Τύπου της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Ιδρυτικό στέλεχος και πρόεδρος του σωματείου Πανελλήνιος Σύλλογος Ευρωπαιολόγων, γραμματέας του ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ.Α. (Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Ανάπηρων) και μέλος της Αδέσμευτης Κίνησης Γυναικών.

Το πρώτο της μυθιστόρημα Καυτερές Πιπεριές κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άγκυρα. Κείμενα και μεταφράσεις της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό “Ιστορικά” της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία“, στο περιοδικό “Τελέσιλλα” και στον ιστότοπο mao.gr.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας