Ρωσική βότκα ή ελληνική μπόμπα;

Ρωσική βότκα ή ελληνική μπόμπα;

Ένα εργαστήριο όπου κατασκευάζονταν μπόμπες ανακάλυψε η αστυνομία σε αγροτική περιοχή του Πενταλόφου Θεσσαλονίκης. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης βότκας-μπόμπας, που το είχε ένας 29χρονος ομογενής. Μάλιστα, στην ίδια περιοχή ο ποτοποιός διατηρούσε και αποθήκη όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- 170 φιάλες γεμάτες με το μείγμα που παρασκευαζόταν στο εργαστήριο, μέρος των οποίων έφεραν πλαστές ετικέτες, 2.350 λίτρα αλκοόλης και 63.000 πλαστές ετικέτες βότκας μιας πολύ γνωστής μάρκας, την οποία εύκολα μπορεί κανείς να μαντέψει παρά τη φλουταρισμένη φωτογραφία.

Το ποτό παρασκευαζόταν με την πρόσμιξη αλκοόλης και απιονισμένου νερού. Στη συνέχεια το διάλυμα έμπαινε σε μπουκάλια, πανομοιότυπα με αυτά της «κανονικής» βόμβας και διοχετευόταν στην αγορά της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων.

tspg

Αναρωτιέται κανείς πόσοι από εμάς έχουν πιει (κι έχουν χρυσοπληρώσει) τη βότκα-μπόμπα, αλλά και πόσοι άλλοι εμπλέκονται (κάβες, μπαρ, νυχτερινά κέντρα κ.λπ.) σ’ αυτό το κύκλωμα, αφού ο ομογενής δεν έφτιαχνε βότκα για τον εαυτό του και τους φίλους του αλλά μάλλον την έπινε στην υγειά των κορόιδων. Το ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε τα ονόματα όχι μόνο του προμηθευτή της βότκας-μπόμπας, αλλά και των προμηθευόμενων.