Απεργεί Πέμπτη και Παρασκευή η “Βοήθεια στο Σπίτι”

48ωρη πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει  για την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κάλυψε συνδικαλιστικά τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που αγωνίζονται για τα δεδουλευμένα τους και τη διάσωση των θέσεων εργασίας τους και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, στις 10.00 το πρωί, έξω από τη Βουλή (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).

tspg

Οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούν:

  1. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που για επτά μήνες παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.

  2. Τη διασφάλιση της σταθερής και τακτικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του προγράμματος.

  3. Τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των εργαζομένων που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα για 12 χρόνια συνεχώς. Σύσταση οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη σε αυτές όλων των εργαζομένων.

  4. Την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του προγράμματος μέσω Μ.Κ.Ο. και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που προωθούν κυβέρνηση και αιρετοί.