Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Βόμβες και φωτιές έξω από το Πολυτεχνείο το βράδυ της Μ. Τρίτης

Σ τις φλόγες δύο αυτοκίνητα μετά την πορεία συμπαράστασης στους απεργούς πείνας. Λυπηρή και κλιμάκωση της βίας από τις ομάδες των αντιεξουσιαστών.

Ένταση με φωτιές σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων επικρατεί αυτήν την ώρα έξω από το Πολυτεχνείο, έπειτα από πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν αλληλέγγυοι των κρατούμενων απεργών πείνας.

Περίπου 100 άτομα πετούν μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα, ακόμα και φωτοβολίδες, κυρίως στην οδό Στουρνάρη, ενώ από την πλευρά της αστυνομίας έχει γίνει χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, για πρώτη φορά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στις φλόγες τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα στην οδό Στουρνάρη και μέρος της σκαλωσιάς με τα προστατευτικά έξω από το Πολυτεχνείο. Πρόκειται για αυτά που είχαν τοποθετηθεί για να σβήσουν οι ειδικοί το γκράφιτι.

Οι αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί περί τις 7 μ.μ. στα Προπύλαια και κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ άλλων ζητούσαν κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, αλλά και του «κουκουλονόμου».

Στην πορεία τους, αντεξουσιαστές έγραψαν με σπρέι συνθήματα στο τοίχο του προαυλίου της Βουλής στα «λουλουδάδικα» όπως

«Ούτε τύπου Γ’ ούτε κανονικές, μπουρλότο και φωτιά σε όλες τις φυλακές»

«Πόλεμος στη Δημοκρατία»

«Τη Δημοκρατία δεν την προσκυνάς»

«Μπάτσοι θα σας φάνε τα παιδιά σας»

 

Στοιχεία από το Βήμα

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας