Στη Βούλα, το κέντρο διακίνησης κοκαΐνης

Στη Βούλα, το κέντρο διακίνησης κοκαΐνης

Μία τεράστια ποσότητα 230 κιλών καθαρής κοκαΐνης εντόπισε η Δίωξη Ναρκωτικών, το ΣΔΟΕ και με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος σε διαμέρισμα στη Βούλα, μέσα στο οποίο βρίσκονταν τρία άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν.

Πρόκειται για έναν νεαρό μεξικανό, έναν γύρω στα 50 ετών Έλληνα και έναν ηλικιωμένο Κολομβιανό.

Οι δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν φέρονται ως αντιπρόσωποι των λατινοαμερικανικών καρτέλ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κοκαΐνη έφτασε στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες μέσα σε ένα πλοίο με φρούτα και συγκεκριμένα μπανάνες.

Οι τρεις συλληφθέντες το προηγούμενο διάστημα έμεναν σε ξενοδοχείο στα νότια προάστια και είχαν μάλιστα κάνει και ραντεβού με μυστικούς αστυνομικούς σε παραλιακό μαγαζί.

Ο Έλληνας συλληφθέντας είναι από την Καλαμάτα και γίνονται έρευνες και στο σπίτι του στο νομό Μεσσηνίας.

Για τον Μεξικανό τώρα οι αρχές θεωρούν πως είναι από τα μεγάλα κεφάλια του καρτέλ.

Οι αστυνομικές αρχές συνδέουν μάλιστα τη νέα περίπτωση με τη στυγερή δολοφονία ενός ελληνοκαναδού στα νότια προάστια πριν δύο χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν, όταν το Λιμενικό Σώμα ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισε το ύποπτο κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά. Μάλιστα, όλες οι έρευνες γίνονταν με τη συνδρομή των λιμενικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το λιμενικό πραγματοποιεί έρευνες σε παραλιακές περιοχές της Μεσσηνίας για τυχόν εντοπισμό και νέων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Η ανακάλυψη του φορτίου της κοκαΐνης σε διαμέρισμα στην περιοχή της Βούλας, ανοίγει παράλληλα και το φάκελο στυγερής δολοφονίας Ελληνοκαναδού που είχε διαπραχθεί πριν από περίπου δυο χρόνια στα νότια προάστια και υπήρχαν από τότε υποψίες, για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στους κόλπους του μεξικάνικου καρτέλ της κόκας.

Το θύμα ένας 30χρονος Ελληνοκαναδός, που είχε βρεθεί νεκρός και άσχημα κακοποιημένος σε ερημική περιοχή των νοτίων προαστίων, και από τότε οι αστυνομικοί έκαναν λόγο για την μαφία της κοκαΐνης καθώς το θύμα όσο διέμενε στο Καναδά, φέρεται να είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με το σκληρό καρτέλ της Τιχουάνα.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σχέση του συγκεκριμένου καρτέλ με την Μέση Ανατολή, από τότε είχε διαφανεί. Άλλωστε ένα μέρος του φορτίου των 230 κιλών καθαρής κόκας που ανακαλύφθηκε χθες, θα κατέληγε στο Ισραήλ για να διακινηθεί στην τοπική αγορά.

Πηγή: Newsit