Βούλα: Ουρές για δωρεάν τρόφιμα σε απόρους

Βούλα: Ουρές για δωρεάν τρόφιμα σε απόρους

Η οικονομική κρίση έχει πολλά πρόσωπα και ένα από αυτά είναι η αναμονή ανθρώπων σε ουρές για τη διανομή δωρεάν τροφίμων. 

Αυτό το θέαμα που προκαλεί αντιφατικά αισθήματα – περίσκεψης για την κοινωνία και χαράς για την προσωρινή τουλάχιστον διέξοδο που βρίσκεται – αντίκρυσε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου όποιος πέρασε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Τρόφιμα νωπά (κρέας, φρέσκα φρούτα), συσκευασμένα (λάδι, αλεύρι, ρύζι κ.λπ.), είδη προσωπικής υγιεινής κ.ά. γέμιζαν μεγάλες σακούλες και σε άλλες περιπτώσεις καρότσια για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους).

Στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι 275 τα νοικοκυριά που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις χαμηλού εισοδήματος, τα μέλη των οποίων γέμισαν σήμερα την Πνευματική Εστία Βούλας για να πιστοποιηθούν και να παραλάβουν τα είδη που τους αναλογούσαν.

Το εξαμηνιαίο εισόδημα ενός ενήλικα για να είναι δικαιούχος του ΤΕΒΑ δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1.200€ (δηλαδή 200 ευρώ τον μήνα), ενώ τα τέκνα και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυρικού αυξάνουν το όριο μέχρι τα 5.400 ευρώ.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαίρη Φουρναράκη με δικαιούχους του προγράμματος

Κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας περιλαμβάνεται στις σακούλες των δικαιούχων

Η Μαίρη Φουρναράκη με τον σημοτικό σύμβουλο Αντώνη Κουσαθανά επιβλέπουν τη διαδικασία

Συνολικά, στους 13 Δήμους της ανατολικής Αττικής που έχουν ενταχθεί στο ΤΕΒΑ έχουν εγγραφεί περίπου 12.000 δικαιούχοι.