Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βαρη

Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα: Άδειες οι οργανωμένες ακτές, συνωστισμός στις ελεύθερες

Ένα παράλογο φαινόμενο έχουν δημιουργήσει στις ακτές του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οι ισχύουσες διατάξεις της Πολιτικής Προστασίας για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

Η κολύμβηση και η παραμονή στις παραλίες πλέον επιτρέπεται, την ίδια στιγμή όμως οι οργανωμένες λουτρικές εγκαταστάσεις παραμένουν σφραγισμένες. Στη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα, όπου οι αμμουδιές είναι ενιαίες περιλαμβάνοντας κλειστές πλαζ και ελεύθερα κομμάτια παραλίας, αυτό έχει οδηγήσει σε έναν τεχνητό συνωστισμό.

Το θέμα ανέδειξε ανάρτηση πολίτη στην τοπική διαδικτυακή ομάδα Forum των 3Β που διαπίστωνε ότι δεν μπορούσε να περάσει από το ελεύθερο κομμάτι του κάμπινγκ Βούλας όπου έκανε μπάνιο στο κομμάτι της Α’ πλαζ Βούλας (Thalassea) που αποτελεί οργανωμένη λουτρική εγκατάσταση και βάσει των κυβερνητικών αποφάσεων παραμένει κλειδωμένη μέχρι σήμερα και άδεια. “Το πέρασμα απαγορεύεται από ευγενικούς πραγματικά σεκιουριτάδες”, αναφέρει.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στον δημοφιλή σε όλη την Αττική όρμο της Βουλιαγμένης, όπου η σφραγισμένη Ακτή Βουλιαγμένης καταλαμβάνει το μεγαλύτερο και απροσπέλαστο βάσει κυβερνητικών αποφάσεων κομμάτι παραλίας, την ίδια στιγμή που η μικρή αμμουδιά δίπλα από τον Ναυτικό Όμιλο δέχεται όλη την κίνηση.

Και είναι απορίας άξιον γιατί συμβαίνει αυτό, τη στιγμή που οι κλειστές ακτές που έχουν προσωπικό στην είσοδο και επιβάλλεται εισιτήριο είναι οι μόνες όπου μπορεί να γίνει καταμέτρηση των λουομένων και να τεθεί ανώτατος αριθμός προσώπων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την παραλία χωρίς να δημιουργηθεί συνωστισμός.

Ακτή Βούλας: Με πράσινο σημειώνεται το ελεύθερο κομμάτι του πρώην κάμπινγκ και με κόκκινο το κλειστό οργανωμένο κομμάτι της Α’ πλαζ Βούλας

Όρμος Βουλιαγμένης: Με πράσινο σημειώνεται το ελεύθερο κομμάτι παραλίας και με κόκκινο το κλειστό οργανωμένο κομμάτι της πλαζ

Παραλίας Βάρκιζας: Με πράσινο σημειώνεται το ελεύθερο κομμάτι παραλίας και με κόκκινο το κλειστό οργανωμένο κομμάτι του Varkiza Resort

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στην ενιαία αμμουδιά της Βάρκιζας, με το Varkiza Resort να παραμένει κλειστό και το ελεύθερο κομμάτι να γεμίζει από λουόμενους.

Η εικόνα της ελεύθερης παραλίας Βάρκιζας το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Μαΐου

Το θέμα “σήκωσε” με παρέμβασή της στην κυβέρνηση η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ζητώντας το άνοιγμα των κλειστών ακτών κολύμβησης.

Ήδη το Σάββατο με επιστολή του προς την Πολιτική Προστασία, ο Δήμος των 3Β ζήτησε επιτακτικά και με κάθε επισημότητα το άνοιγμα των κλειστών ακτών κολύμβησης για την αποσυμφόρηση των ελεύθερων ακτών.

Για την επίσπευση των αποφάσεων ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είχε προσωπική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, αρχικά με SMS το Σάββατο που ακολούθησε την επομένη τηλεφωνική επικοινωνία, με τον Νίκο Χαρδαλιά να δεσμεύεται ότι εντός των ημερών η κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις για το θέμα.

SMS του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου προς τον Νίκο Χαρδαλιά το Σάββατο 9 Μαΐου

Τηλεοπτική παρέμβαση για το άνοιγμα των οργανωμένων ακτών έκανε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το πρωί της Δευτέρας και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» (δείτε το βίντεο εδώ).

“Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση μέχρι σήμερα, είμαστε stand by, καθαρίζουμε και ετοιμάζουμε τους χώρους μας”, ανέφερε στο 3vita.gr ο υπεύθυνος του Varkiza Resort, Αλέξης Βλαβιανός. “Έχει έναν παραλογισμό η απόφαση αυτή. Θα ήταν κατανοητό να απαγορευτεί παντού η κολύμβηση ή να επιτρέπεται μόνο στις οργανωμένες ακτές όπου υπάρχουν υπεύθυνοι στον  χώρο ώστε να τηρούνται όλες οι διατάξεις για την προστασία της δημόσιας υγείας”, σημειώνει παραθέτοντας τον μεγάλο κατάλογο υποχρεώσεων που ήδη έχουν τεθεί, όπως η απολύμανση κάθε ξαπλώστρας μετά την αλλαγή χρήστη, οι αποστάσεις μεταξύ ξαπλωστρών, η ειδική μέριμνα για τους λουόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού κ.λπ.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ζητώντας από την κυβέρνηση και την ΕΤΑΔ οι κλειστές πλαζ του παραλιακού μετώπου της Αττικής να ανοίξουν “χωρίς εισιτήριο”.

(Κεντρική φωτογραφία: Στιγμιότυπο από video της ιστοσελίδας Πρώτο Θέμα από την παραλία στο Λαιμό Βουλιαγμένης στις 9 Μαΐου 2020)

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας