Η Βουλιαγμένη παραδίδεται στο εργοτάξιο του Αστέρα;

Η Βουλιαγμένη παραδίδεται στο εργοτάξιο του Αστέρα;

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Βουλιαγμένη: Ανοχύρωτη πόλη” η παράταξη του Δημοσθένη Δόγκα αντιτίθεται με ανακοίνωσή της στην πρόθεση της διοίκησης Κωνσταντέλλου να εξαιρέσει τους νέους ιδιοκτήτες του Αστέρα από την απαγόρευση εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών που ισχύει για τη Βουλιαγμένη τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τονίζει ότι η εξαίρεση αυτή θα επιβαρύνει δυσανάλογα την περιοχή.

Επισημαίνει επίσης ότι η στάση προθυμίας της δημοτικής αρχής απέναντι στους νέους ιδιοκτήτες του Αστέρα απεμπολεί ένα ίσως τελευταίο “διαπραγματευτικό χαρτί” που είχε ο Δήμος για την απόσπαση αντισταθμιστικών ωφελειών για τους δημότες από την επένδυση που ξεκινά στην περιοχή.

Το θέμα θα συζητηθεί εκτάκτως στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου των 3Β (Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, 7.30 μ.μ.), όπου η παράταξη καλεί τους δημότες να παρέμβουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


Βουλιαγμένη, ανοχύρωτη πόλη;

Την εξαίρεση του Αστέρα Βουλιαγμένης από την ισχύουσα για όλους απαγόρευση εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στη Βουλιαγμένη κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο δρομολογεί η Δημοτική Αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, σκοπεύει κατά τους μήνες αιχμής για τη Βουλιαγμένη και όλο τον Δήμο μας να λειτουργεί το εργοτάξιο ανακατασκευής του συγκροτήματος του Αστέρα κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας και να χρησιμοποιεί το οδικό δίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για την κίνηση των βαρέων οχημάτων, προκειμένου να “τρέξει” τα δικά της χρονοδιαγράμματα.

Η Δημοτική Αρχή έδωσε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αλλά και στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης μια κατ’ αρχήν απόφαση έγκρισης στην αίτηση των νέων ιδιοκτητών του Αστέρα, ενώ τον τελευταίο λόγο έχει το Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει για το θέμα την Τετάρτη.

Η Δημοτική Βούληση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διά του επικεφαλής της και αντιπροέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Δημοσθένη Δόγκα, διατύπωσε την άρνησή της στην προοπτική αυτή για τους εξής λόγους:

1. Παραβιάζεται η αρχή της ισονομίας, όταν μια απαγόρευση ισχύει για όλους πλην ενός, ανεξάρτητα του ποιος είναι αυτός. Γιατί να ισχύουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά στην περιοχή μας;

2. Η κυκλοφοριακή επιβάρυνση του Λαιμού Βουλιαγμένης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου θα είναι δυσανάλογα μεγάλη και καταστροφική για την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης σε μια εποχή που η Βουλιαγμένη δέχεται χιλιάδες τουρίστες αλλά και μόνιμους παραθεριστές ή περιστασιακούς επισκέπτες.

3. Η ανεμπόδιστη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως εισηγείται η δημοτική αρχή, εγείρει ζητήματα ασφάλειας όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες του Λαιμού, αλλά και για τις αρχαιότητες. Θέτει επίσης ζήτημα ουσιαστικού ελέγχου του εργοταξίου.

4. Η συγκεκριμένη απαγόρευση εκτέλεσης εργασιών ήταν μετά την έγκριση ή μη του ΕΣΧΑΔΑ για τον Αστέρα, το τελευταίο “διαπραγματευτικό χαρτί” του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, προκειμένου να διεκδικήσει αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή, όπως τη δέσμευση να υπάρχει ρήτρα εντοπιότητας για τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές του Αστέρα. Ο κύριος Κωνσταντέλλος δυστυχώς πρόθυμα απεμπόλησε τη δυνατότητα αυτή, δίνοντας άλλη μία λευκή επιταγή στους επενδυτές.

Καλούμε όλους τους δημότες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στις 7.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Βούλας ώστε να πουν ένα “όχι” στο σχέδιο αυτό της δημοτικής αρχής.