Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλιαγμενη

Βουλιαγμένη: Υποστύλωση δέντρων για να μην κοπούν

Μια πρακτική υποστύλωσης των πεύκων που έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση εγκαινίασε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συγκεκριμένες περιπτώσεις πεύκων.

Πρόκειται για δύο δέντρα στον κοινόχρηστο χώρο, η τύχη των οποίων συζητήθηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αποφασίστηκε αντί να κοπούν, να εξαντληθούν οι προσπάθειες για τη διάσωσή τους.

Το πρώτο δέντρο επί της λεωφόρου Αθηνάς εγκυμονούσε άμεσο κίνδυνο να πέσει επί της παραλιακής, λόγω της επικίνδυνης κλίσης του, όπως κρίθηκε από τους ειδικούς της Υπηρεσίας Πρασίνου. Τα δεύτερο δέντρο, σε πεζοδρόμιο της οδού Ιάσονος στη Βουλιαγμένη επίσης πήρε μεγάλη κλίση.

Αυτοψίες της δημοτικής αρχής, μετά από σχετική εισήγηση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, πιστοποίησαν ότι μπορεί να γίνουν πρόχειρα τεχνικά έργα υποστύλωσης, χωρίς να εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών. Και πράγματι, η Τεχνική Υπηρεσία με δικά της μέσα έκανε την απαραίτητη στήριξη των κορμών με μεταλλικές δοκούς και χρησιμοποιώντας την κατάλληλη σήμανση στο έδαφος και στα μεταλλικά στοιχεία ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα.

Το δέντρο επί της παραλιακής:

Το δέντρο επί της οδού Ιάσονος

Λεπτομέρειες από την υποστύλωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας