Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Παραιτήθηκε ο Ψυχάρης που ήθελε να μεταφέρει τη Βουλή… στη Βούλα!

Και τώρα που ο βουλευτής Ανδρέας Ψυχάρης παραιτήθηκε, ποιος έμεινε να παλέψει για τη μεταφορά της Βουλής μακριά από την πλατεία Συντάγματος;

Άφωνο είχε αφήσει το πανελλήνιο ο βουλευτής Αν. Ψυχάρης όταν το 2012 είχε ζητήσει τη μετεγκατάσταση της Βουλής, του υπουργείου Οικονομικών και του πρωθυπουργικού γραφείου (Μέγαρο Μαξίμου) στην… παραλιακή, ώστε να μην καταλήγουν οι πορείες στην πλατεία Συντάγματος. Έτσι, είχε πει, «το ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα αναγεννηθεί και τα μάρμαρα που στρώνονται δεν θα σπάνε κάθε λίγο για να μετατραπούν σε πυρομαχικά».

Η συνολική πρόταση περιλάμβανε τη μεταφορά της Βουλής, του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών στην παραλιακή ώστε να μην προκαλούν τους πολίτες και να σταματήσουν οι εικόνες αγανακτισμένων πολιτών να προπηλακίζουν και να τσαλαπατάνε τους πολιτικούς. Πως θα πάνε μετά οι αγανακτισμένοι στην παραλιακή; Θα συμφωνούσαμε να μεταφερθεί η αμερικανική πρεσβεία στην μέση του ωκεανού, αλλά θα ήταν κάπως μακρύς ο δρόμος για την πορεία του Πολυτεχνείου. Μόνη πρόταση είναι να μεταφέρουν τη Βουλή στο αεροδρόμιο και να έχουν ελικόπτερα και αεροπλάνα standby με τις μηχανές αναμμένες.

 

Δεν καταλαβαίνει ο κύριος Ψυχάρης και οι επικοινωνιολόγοι του ότι οι προτάσεις νέου τύπου που ψελλίζει βασίζονται στη φιλοσοφία «να κρύψουμε τη βρώμα κάτω από το χαλί;» ήταν ο αντίλογος σε αυτές τις προτάσεις.

Δυστυχώς, μέσα στα περίπου δυόμισι χρόνια που πέρασαν από τότε, ο κ. Ψυχάρης δεν βρήκε από το πολιτικό σύστημα τη συμπαράσταση που περίμενε. Ένας από τους δυο μας πρέπει να φύγει, φαίνεται ότι είπε. Η Βουλή δεν έφυγε (από την πλατεία) κι έτσι έφυγε ο Ανδρέας. Τόσο απλά. (Μεταξύ μας, ούτε ο κ. Ψυχάρης συνέχισε με την ίδια θέρμη τον δίκαιο αγώνα που είχε τότε σαλπίσει. Αντί να αγωνιστεί για την ασφάλεια των μαρμάρων, έγινε γνωστός για την αντικαπνιστική του εκστρατεία στο χώρο της Βουλής.)
Η αλήθεια είναι ότι η ανακοίνωση της παραίτησής του δεν είναι διόλου πειστική. «Θαμπώνει», λέει, «όλο και περισσότερο καιρό η εικόνα του πολιτικού συστήματος».

Δεν τον εκφράζει το παρόν πολιτικό σύστημα τον κ. Ψυχάρη, γιατί δεν υπάρχει συνεννόηση, δεν συνεννογιούνται τα πολιτικά στελέχη στα οποία νόμιζε ότι στην ομάδα τους κι αυτός εντασσόταν.

Ένας τρόπος για να πει κανείς ψέματα ή για ν’ αποκρύψει την αλήθεια είναι να την πνίξει μέσα σε μια σούπα γενικότητας, όπως είναι η ανακοίνωση του Ψυχάρη. «Είμαι απλά ρομαντικός», διαπίστωσε ύστερα από δυόμισι χρόνια βουλευτής. Και ρομαντικός και μετριόφρων.

 

 

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας