Φεύγουν από την ΕΛΑΣ οι δημοτικοί αστυνομικοί

Φεύγουν από την ΕΛΑΣ οι δημοτικοί αστυνομικοί

Διευκρινίσεις για την επανασύσταση των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας έδωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου καθώς και στα σχέδια και τις κινήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα πάντα σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους του Α και Β βαθμού αυτοδιοίκησης αλλά και τους ενδιαφερόμενους φορείς.

tspg

Για το ζήτημα της Δημοτικής Αστυνομίας ξεκαθαρίστηκαν τα εξής:

Σύμφωνα με το γράμμα του Νομοσχεδίου που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή καταργούνται οι θέσεις στην ΕΛΑΣ που είχαν τοποθετηθεί οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Αμέσως μετά από αυτήν την κατάργηση θα ακολουθήσει στάδιο εθελοντικής επανακατάταξης των δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι θα πρέπει μέσα σε διάστημα 10 ημερών να δηλώσουν ρητά στο δήμο όπου ανήκαν ως δημοτικοί αστυνομικοί αν επιθυμούν ή όχι να επανέλθουν ως δημοτικοί αστυνομικοί.

Σε περίπτωση που δεν το επιθυμούν, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα τεθούν, κατά τη διατύπωση του κατατεθέντος νομοσχεδίου, στη διάθεσή του, καταλαμβάνοντας προσωποπαγείς θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έπειτα από σχετική διαπιστωτική πράξη.

Τέλος, να επισημανθεί πως όσοι από τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς έχουν μονιμοποιηθεί στα σωφρονιστικά καταστήματα θα παραμείνουν στις θέσεις τους.