Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Βραδιά αστρονομίας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας

Παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπια σε μια βραδιά αστρονομίας διοργανώνει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας, στη γειτονιά “Πηγαδάκια”.

Το σχολείο σε συνεργασία με την Αστρονομική Ένωση Σπάρτης «Διόσκουροι» πάνε …κόντρα στις προκαταλήψεις και στις δεισιδαιμονίες και καλούν παιδιά και μεγάλους την Παρασκευή και 13 Μαΐου 2016, από τις 21:00 έως τις 23:30 στο προαύλιο.

Σκοπός της Βραδιάς Αστρονομίας η έρευνα του ουρανού με τηλεσκόπια, η ανακάλυψη αστερισμών και των μύθων που τους συνδέουν αλλά και να δοθούν μαθήματα προσανατολισμού με βάση τ’ αστέρια.

Παράλληλα θα γίνει προβολή βίντεο και φωτογραφιών της Διαστημικής Εταιρείας NASA.

Συγκεκριμένα θα διοργανωθούν στο σχολείο τα ακόλουθα:

Εργαστήριο Αστρονομίας: Τα μέλη της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης «Διόσκουροι» μέσω 5 τηλεσκοπίων θα μας παρουσιάσουν μία σειρά από ουράνια αντικείμενα.

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας: Η κ. Μ. Χλαμπουτάκη και η κ. Σ. Τσάκου, δασκάλες του Σχολείου μας, με τη βοήθεια του Εκπαιδευτικού Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα Celestia θα ταξιδέψουν με τους μαθητές από το Γαλαξία μας (Milky Way) στο Ηλιακό μας σύστημα με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Κεντρική Ομιλία: η κ. Μ. Ανδρακάκου, μαθηματικός, θα μιλήσει για τις Μαύρες Τρύπες στο Διάστημα και θα προσπαθήσει να λύσει μία σειρά από απορίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας