Βραδιά δημοτικών χορωδιών φιλοξένησε η Βούλα (photos-video)

Βραδιά δημοτικών χορωδιών φιλοξένησε η Βούλα (photos-video)

Μια μελωδική βραδιά γεμάτη ταλαντούχες φωνές και αγαπημένα τραγούδια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας. 

Εκεί η Πνευματική Εστία με τη Χορωδία Βούλας διοργάνωσε μια συνάντηση τεσσάρων δημοτικών χορωδιών που παρουσίασαν τη δουλειά τους, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για το καλλιτεχνικό έργο που παράγεται σε αυτές τις μικρές κυψέλες πολιτισμού των δήμων.

Δείτε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Τη βραδιά παρουσίασε ο Στέφανος Χατζηστεφάνου, που προλόγισε τις χορωδίες και τα κομμάτια που ακούστηκαν.

Τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εκπροσώπησαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Λυδία Αργυροπούλου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νανά Καραγιάν, η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού Μαρία Μπραϊμνιώτη και η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης, Βαλεντίνη Λυκιαρδοπούλου.

img_0515

Την εκδήλωση άνοιξε η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία Θρακομακεδόνων που ιδρύθηκε το 2003 με διευθυντή τον Σταύρο Πιοτόπουλο.

Μέχρι το 2011 ήταν υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων, ενώ από το 2012 και μετά την ευθύνη λειτουργίας της έχει αναλάβει ο Σύλλογος Γυναικών Θρακομακεδόνων.

img_0516

Το 2004 έλαβε μέρος στην τελετή λήξης των αγώνων της Παραολυμπιάδας της Αθήνας, ενώ το 2005 συνέπραξε με τη λαϊκή ορχήστρα και Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Βαρβάρας στην παρουσίαση του «Άξιον Εστί» του Μ. Θεοδωράκη στα εγκαίνια της 1ης Διαδημοτικής Έκθεσης Εικαστικών Τεχνών.

img_0519

Στο Πιάνο συνόευσε ο Κώστας Αναστασόπουλος, ενώ τη διεύθυνση και διδασκαλία της χορωδίας έχει ο Σταύρος Πιοτόπουλος.

Στη σκηνή ακολούθησε η Μικτή Χορωδία Ελληνικού που ιδρύθηκε το 1986 και πλέον εντάσσεται στην καλλιτεχνική δραστηριότητα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

img_0526

Η χορωδία Ελληνικού είναι τετράφωνη μικτή χορωδία και απαρτίζεται από ερασιτέχνες χορωδούς με αγάπη και μεράκι για το χορωδιακό τραγούδι. Το πλούσιο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, κλασσικά και σύγχρονα, καθώς και εκκλησιαστικά που εκτελεί Α Capella ή με τη συνοδεία πιάνου.

img_0538

 

Στο Πιάνο συνόδευσε η Αννίτα Πατσιδιώτη ενώ τη Χορωδία διευθύνει η Μαρίνα Κατσαρού.

Εν συνεχεία το έργο της παρουσίασε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Μεγάρων που ιδρύθηκε το 1982 από τον προηγούμενο μαέστρο της Αλέξανδρο Ηλία. Σήμερα αποτελείται από 45 περίπου μέλη που η ηλικία τους ξεκινά από 17 ετών και είναι μαθητές, φοιτητές, επιστήμονες, επαγγελματίες και συνταξιούχοι.

img_0573

Έχει ασχοληθεί και με το παραδοσιακό τραγούδι, όπου ηχογράφησε Μανιάτικα τραγούδια για λογαριασμό τοπικού Συλλόγου της Μάνης ενώ τελευταία ηχογράφησε τραγούδια των Μεγάρων καθώς και Μικρασιάτικα.

img_0559

Από το 2000 μέχρι σήμερα τη Χορωδία διδάσκει και διευθύνει η Μαριλία Ηλία.  Στο πιάνο έπαιξε η Ειρήνη Χατζοπούλου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την “οικοδέσποινα” Χορωδία Βούλας που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1999 και αποτελείται από ερασιτέχνες χορωδούς, λάτρεις της πολυφωνικής μουσικής.

img_0579

Την οργάνωση της χορωδίας πραγματοποίησε η διακεκριμένη αρχιμουσικός Λιουντμίλα Καζάρτσεβα, η οποία, από τότε, έχει αναλάβει τη διδασκαλία και την καλλιτεχνική διεύθυνσή της. Στο Πιάνο συνοδεύει έπαιξε η Μαρία Φωκά.

img_0584

img_0586

Η Μαρία Μπραϊμνιώτη με τη Λιουντμίλα Καζάρτσεβα στο τέλος της εκδήλωσης

img_0604