Μια λαμπερή βραδιά για την ενίσχυση της Ιστιοπλοΐας (photos)

Μια λαμπερή βραδιά για την ενίσχυση της Ιστιοπλοΐας (photos)

Στην κατάμεστη αίθουσα «Ναυμαχιών» του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Δεκεβρίου επίσημο δείπνο για την υποστήριξη των αθλητών του Ομίλου που έχουν στόχο τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Με έκδηλη συγκίνηση οι ομάδες των Παναγιώτη Καμπουρίδη και Στάθη Παπαδόπουλου, η Παρα-ολυμπιακή Ομάδα Sonar και ο Γιάννης Μιτάκης μίλησαν για τις χαρές αλλά και τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού εν καιρώ κρίσης.

tspg

Στο πλαίσιο του δείπνου, η IWC πραγματοποίησε δημοπρασία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ενός εντυπωσιακού Portofino Chronograph.

Pelagia Karanikola-8359Το ρολόι απονεμήθηκε στη φετινή διοργάνωση Spetses Classic Yacht Regatta, στην οποία η IWC ήταν Επίσημος Χρονομέτρης, ως μέρος του επάθλου “Concours d’ Elegance”.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία δόθηκαν στην ομάδα των παγκόσμιων πρωταθλητών ιστιοπλοΐας στην κατηγορία 470 Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή καθώς και στον Ευρωπαϊκό Πρωταθλητή στην κατηγορία Finn Γιάννη Μιτάκη για να ενισχύσει την Ολυμπιακή τους προετοιμασία.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΝΟΕ, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetses Classic Yacht Regatta, Νώντας Λαμπαδάριος.

IMG_3331Με μεγάλη παρέα συμμετείχε στο δείπνο και ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημοσθένης Δόγκας, ο οποίος έλαβε μέρος και στη δημοπρασία.

Όπως έγινε γνωστό στην εκδήλωση, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να αποκλείσει το άθλημα της ιστιοπλοΐας από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Με αφορμή τη δυσάρεστη αυτή είδηση και μετά από παρότρυνση των παραολυμπιονικών, ο Δημοσθένης Δόγκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση από την αίθουσα εκδηλώσεων του ΝΟΕ:

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

Τάκης Μάντης, Παύλος Καγιαλής

Pelagia Karanikola-4514


Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και Μαρίνα Κουταρέλλη

Pelagia Karanikola-8253


Ο Τάκης Μάντης, και ο Παύλος Καγιαλής με τον Σπύρο Καπράλο, Πρόεδρο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και την Αμαλία Βαρδινογιάννη

 

Pelagia Karanikola-8368


Βαρβάρα Βερνίκου

Pelagia Karanikola-8451


Δημοσθένης Δόγκας

IMG_3349