Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Όταν τα λαστιχένια βραχιολάκια πληρώνονται χρυσά!

Όλοι οι γονείς μικρών κοριτσιών γνωρίζουν τη μόδια που σαρώνει, κυρίως στις τάξεις του Δημοτικού, με τα πολύχρωμα πλεχτά βραχιολάκια. Οι κρίκοι αυτοί πωλούνται σε περίπτερα, σε χαμηλή τιμή, μέσα σε πλαστικά σακουλάκια. Όμως ένα 10χρονο κοριτσάκι στην Αγγλία θέλησε να εμβαθύνει στην τέχνη του πλεξίματος αυτών των βραχιολιών κι έτσι παρακολούθησε 28 ώρες στο κινητό της ένα σχετικό βίντεο, με αποτέλεσμα ο πατέρας να καλείται να πληρώσει έναν τσουχτερό λογαριασμό 1.792 λιρών (2.275 ευρώ)!

Η εκτίναξη του λογαριασμού οφείλεται στο ότι το κοριτσάκι χρησιμοπο΄ίησε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για την ιντερνετική κίνηση, αφού το δίκτυο Wi-Fi της σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης δεν ήταν διαθέσιμο.

Για να μην πληρώνουμε τον κούκο αηδόνι, οι ειδικοί συμβουλεύουν τα ακόλουθα:

Η χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας για την πρόσβαση στο Ίντερνετ από το κινητό μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις. Σε smartphone με Android, στις ρυθμίσεις δικτύου κινητής τηλεφωνίας ο χρήστης πρέπει να επιλέξει την απενεργοποίηση της σύνδεσης δεδομένων. Η επιλογή για την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίησης για τα «Δεδομένα δικτύου» μπορεί να εμφανίζεται στο «συρτάρι» (πίνακα) ειδοποιήσεων που ανασύρεται από το επάνω μέρος της οθόνης στα κινητά με Android ώστε ο χρήστης με ένα άγγιγμα να διαπιστώνει εάν είναι ενεργή ή όχι η επιλογή.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως ένα τρέιλερ ταινίας μπορεί να δημιουργεί κίνηση περί τα 50ΜΒ, μια ταινία και 1,5GB: Εάν κατεβάζετε βίντεο κλιπ τότε μπορεί 10ΜΒ να είναι αρκετά, ωστόσο μια ολόκληρη ταινία σε ποιότητα DVD φτάνει το 1,5GB. “Επικίνδυνο” είναι και το βίντεο/ήχος με τεχνολογία ροής, streaming, εάν θέλετε να παρακολουθήσετε κάτι live μέσω Διαδικτύου. Μία μόλις ώρα streaming video με χαμηλή ποιότητα μπορεί να δημιουργήσει κίνηση αρκετών εκατοντάδων ΜΒ.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας