Τα βραβεία νεοφυούς επιχειρηματικότητας από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Τα βραβεία νεοφυούς επιχειρηματικότητας από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Οι τρεις καλύτερες ιδέες για νεοφυείς επιχειρήσεις που προέκυψαν από το σχετικό πρόγραμμα στήριξης των startups του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βραβεύτηκαν τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Divani.

Σε μια εκδήλωση με περιορισμένες προσκλήσεις για την αποφυγή του συνωστισμού, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εκτός από τα συγχαρητήριά του στους νέους επιχειρηματίες που μπήκαν στη δοκιμασία του απαιτητικού προγράμματος εκπαίδευσης του Δήμου, έδωσε και μια είδηση:

tspg

Από το νέο έτος θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το πρώτο ολοκληρωμένο Δημοτικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας για τη στήριξη νέων αλλά και παλιών επιχειρήσεων που θα παρέχει τεχνογνωσία, βασικές λειτουργικές υπηρεσίες και βέβαια εξειδικευμένη κατάρτιση. Το Κέντρο αυτό για το οποίο ο Δήμος υπέγραψε στρατηγική συμφωνία με την εταιρεία Envolve πρόκειται να λειτουργήσει στο ανακαινισμένο “κόκκινο κτήριο” της Βούλας.

Φυσικά, ήταν η βραδιά των νέων επιχειρηματικών ιδεών, μια σύντομη παρουσίαση των οποίων οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν.

Το πρώτο βραβείο, που ήταν ένα χρηματικό έπαθλο 2.500€ το κέρδισε ο Νικόλας Βανικιώτης, ο οποίος παρουσίασε το You Escape, το πρώτο διεθνώς ζωντανό αλλά εξ αποστάσεως escape room το οποίο επιτρέπει σε ομάδες με απομακρυσμένους παίκτες να συνδέονται και να παίζουν μαζί λύνοντας γρίφους.

Το δεύτερο βραβείο, με χρηματικό έπαθλο 1.500€ πήρε η ιδέα του Βασίλη Θερψιάδη Therpsi Ad, μια νέα πλατφόρμα αναγνώρισης περιεχομένου και προβολής διαφημίσεων για τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς του πολιτισμού, ώστε να κερδίζουν χρήματα χωρίς τη μεσολάβηση των οργανισμών διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Το τρίτο βραβείο, με χρηματικό έπαθλο 1.000€ έλαβε ο Ανδρέας Ζερκούλης με την ιδέα του Madame Paw, μια νέα επιχείρηση υψηλής ραπτικής που απευθύνεται σε κατοικίδια ζώα και βοηθά τους ιδιοκτήτες τους να τα ντύνουν με taylor made, υψηλής ποιότητας και σχεδιασμού ρούχα.

Τα χρηματικά έπαθλα χορήγησε η Eurobank, ενώ το πρόγραμμα καθοδήγησης όλων των ομάδων ανέλαβε η Prisma Consulting.

Μαγνητοσκοπημένο μήνυμα χαιρετισμού στην εκδήλωση απέστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στο κοινό μίλησε για τη σύνδεση τουρισμού και νέας επιχειρηματικότητας η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.

Μέρος της εκδήλωσης παρουσίασε ο νικητής του περσινού προγράμματος στήριξης επιχειρηματικότητας του Δήμου των 3Β, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, το app του οποίου weddin λειτουργεί σήμερα υποδειγματικά, έχοντας δημιουργήσει ήδη 7 νέες θέσεις εργασίας.

Prisma Consulting, Envolve και Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στο πλαίσιο του Δημοτικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας

Οι αντιδήμαρχοι Δημοσθένης Βαμβασάκης και Βασίλης Παπαμιχαήλ με την αντιδήμαρχο Κηφισιάς Νίνα Βλάχου και την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δώρα Τριάντη

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλλελεγγύης Μαίρη Φουρναράκη με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο

Οι εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων Βούλας Ζωή Χριστοδούλου Χατζηστεφάνου, Βάρης Ασπασία Αντωνίου και Βουλιαγμένης Λιάνα Σκουλάξενου

Οι συνεργάτιδες του Δημάρχου, Έλλη Μπίτα, Νατάσα Κουρεντζή και Έλλη Κοκολιού

Η Άντζελα Γκερέκου με την εντεταλμένη σύμβουλο Νεολαίας, Απασχόλησης και Εθελοντισμού Όλγα Πολίτη και τη δημοτική σύμβουλο Βίκυ Σφήκα

Η …οικογενειακή φωτογραφία με τους νικητές της βραδιάς