Βραβείο για τον βιοκλιματικό παιδικό σταθμό της Βούλας στην έκθεση Verde Tec

Βραβείο για τον βιοκλιματικό παιδικό σταθμό της Βούλας στην έκθεση Verde Tec

Το βραβείο Greek Green Awards απέσπασε κατά την τελετή απονομής της Παρασκευής 2 Μαρτίου 2018 η αρχιτεκτονική μελέτη για τον βιοκλιματικό βρεφονηπιακό σταθμό που σχεδιάζεται να ανεγερθεί στη Βούλα.

Η διάκριση δόθηκε στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Verde Tec, στην οποία οι διοργανωτές (η εκδοτική εταιρεία T-Press) βράβευσαν τις βέλτιστες πρακτικές φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το περιβάλλον και την αειφορία.

Η πρόταση για τον βιοκλιματικό παιδικό σταθμό, την οποία υπογράφουν οι αρχιτέκτονες Αγγελική Αναγνωστοπούλου, Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Δημήτρης Ζούπας, προορίζεται να ανεγερθεί στο γωνιακό οικόπεδο επί των οδών Αλεξάνδρας και Ηρακλειδών στη Βούλα, εφαρμόζοντας μια σειρά από καινοτόμες “πράσινες” πρακτικές.

Το έργο έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής, όμως ακόμη βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, καθώς δεν έχει καν προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τόνισε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η συγκεκριμένη διάκριση διότι αφορά τα παιδιά.

Ο Δήμος των 3Β είχε στην Έκθεση ένα αρκετά εντυπωσιακό περίπτερο, που περιείχε μερικά από τα “έξυπνα” φωτιστικά LED που τοποθετούνται αυτές τις ημέρες σε όλο το οδικό δίκτυο, κάποιους καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων που σχεδιάζεται να διανεμηθούν το επόμενο διάστημα, τσουβάλια με το εδαφοβελτιωτικό Vita Green που παράγεται από τα “πράσινα” απόβλητα εντός του Δήμου, πολλά λουλούδια παραγωγής του δημοτικού φυτωρίου και βέβαια μια μακέτα του βιοκλιματικού σταθμού που βραβεύθηκε.

Πάντως στελέχη της δημοτικής αρχής δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης της Έκθεσης δεν προέκρινε κάποια από τις υπόλοιπες 5 προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος για να λάβει βραβείο, καθώς κατά την άποψή τους είχαν περισσότερους λόγους διάκρισης.