Υποβαθμίζουν στον Δήμο 3Β τη διαχείριση απορριμμάτων;

Υποβαθμίζουν στον Δήμο 3Β τη διαχείριση απορριμμάτων;

Μια σημαντική σύσκεψη της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για τη διαχείριση απορριμμάτων, στην οποία ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μάλλον υποεκπροσωπήθηκε έγινε την Τετάρτη 13 Μαΐου. 

Θέμα της σύσκεψης ήταν συγκεκριμένα η σύνταξη των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης, η πρόθεση δηλαδή της σημερινής περιφερειακής αρχής να προχωρήσει σε αναθεώρηση του ισχύοντος Περιφερειακού Σχεδιασμού και στην υλοποίηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.

Όπως τόνισε εισαγωγικά ο αντιπεριφερειάρχης, Πέτρος Φιλίππου,  το νέο μοντέλο επιδιώκεται να:

δίνει έμφαση στη διαλογή στην πηγή και θα είναι συντονισμένο στην κατεύθυνση της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης – κομποστοποίησης, μια διαδικασία που αποτελούσε προεκλογική δέσμευσης της «Δύναμης Ζωής», αλλά και επιβάλλεται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ενώ όλοι σχεδόν οι Δήμοι εκπροσωπήθηκαν από δημάρχους, αντιδημάρχους ή εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εκπροσωπήθηκε από έναν υπάλληλο!

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι:

Περιφερειακοί σύμβουλοι Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, Αικατερίνη Θεοχάρη, Σπύρος Πάντζας, Ιωάννα Στεργίου, Ιωάννα Τσούπρα, Πάρης Ευαγγελίου, Ζαχαρίας Πελέκης, Ιωάννης Σμέρος.

Οι Δήμαρχοι Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης, Σπάτων – Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου και Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης.

Εκπρόσωποι των δήμων τους από την Παιανία ήταν οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος Γιάννης Χελιδονόπουλος και Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Αλεξίου, από το Μαρκόπουλο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιάννης Ευαγγελίου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Δρίτσας.

Από την Παλλήνη ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Δρούγκας, από τον Σαρωνικό ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μιχάλης Αδάμης.

Από τα Σπάτα – Αρτέμιδα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αντώνης Νομικός, από τη Ραφήνα – Πικέρμι η Αντιδήμαρχος Πρασίνου Δήμητρα Τσεβά, από τον Μαραθώνα οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Νησιώτης (εντεταλμένος για την ανακύκλωση) και Γιώργος Κοροβέσης, από τον Ωρωπό ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κων/νος Δέδες, από τις Αχαρνές ο Γεν. Γραμματέας Αθανάσιος Κατσιγιάννης, από τον Διόνυσο ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Υφαντής και οι συνεργάτες του δήμου Σοφία Ευστρατίου και Μαρία Λοϊζίδου.

Μόνο η Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη απέστειλε τον Διευθυντή Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Μιλτιάδη Καβράκο καθώς και το Κορωπί τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Αργυρώ Βήχου.

Γιατί;