Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Windsurfing, ένα σπορ που γράφεται με 3Β

Τις μέρες που ο Αίολος ανοίγει τους ασκούς του και το μελτέμι φυσομανά, δεκάδες είναι οι windsurfers που σκίζουν τα κύματα ξεκινώντας από τη Βουλιαγμένη, τη Βούλα ή τη Βάρκιζα.

Πραγματικά, κάποιες ακτές της Αθηναϊκής Ριβιέρα θεωρούνται ιδανικές για να εξασκήσουν το αγαπημένο τους σπορ οι λάτρεις του κύματος και του αέρα, ειδικά τις μέρες όπου φυσάνε ισχυροί νοτιάδες. Υπάρχουν πολλές σχολές windsurfing στην περιοχή, ώστε ακόμη και τις μέρες που ο αέρας φυσάει με μικρή ή μέτρια ένταση, μπορεί κανείς να δει τα χρωματιστά πανιά των νέων και αρχάριων αθλητών να πηγαινοέρχονται στο πέλαγος.

Και τις μέρες που ο άνεμος δεν έρχεται στο ραντεβού; Πολλοί αθλητές του windsurfing, αλλά και πολλοί λουόμενοι περνάνε την ώρα τους στις άπνοιες χαλαρώνοντας σε μια ξαπλώστρα στην παραλία και κάνοντας μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα της NoviBet, για κλασικά παιχνίδια casino όπως ρουλέτα, μπλάκτζακ, μπακαρά και πόκερ, αλλά και παιχνίδια με προοδευτικά τζάκποτ, που θα χαρίζουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης.

Τι κάνει όμως το windsurfing τόσο συναρπαστικό και εθιστικό και γιατί κάθε χρόνο εκατοντάδες νέοι αθλητές αποφασίζουν να αγοράσουν εξοπλισμό και να δοκιμάσουν να κάνουν τα πρώτα τους πλαναρίσματα; Ας δούμε παρακάτω μερικούς από τους λόγους που κάνουν την ιστιοσανίδα, όπως είναι η ελληνική ονομασία του σπορ, τόσο δημοφιλή.

Το windsurfing είναι εύκολο!

Το windsurfing έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι είναι πολύ εύκολο στην εκμάθηση και έχει άμεσα αποτελέσματα. Επειδή θα ξεκινήσετε με ένα μεγάλο σκάφος και ένα μικρό πανί, μπορείτε να κινηθείτε μπρος – πίσω με βοήθεια την πρώτη ώρα και μόνοι σας (και με ασφάλεια) σε λιγότερο από 5 ώρες.

To windsurfing είναι διασκεδαστικό!

Μόλις σηκώσετε το πανί και προχωρήσετε μερικά μέτρα, καταλαβαίνετε γιατί αυτό το σπορ είναι τόσο διασκεδαστικό και γιατί όλοι όσοι βγαίνουν από τη θάλασσα, έχοντας περάσει μερικές ώρες πάνω στη σανίδα τους, έχουν αυτό το ευτυχισμένο χαμόγελο. Το συναίσθημα είναι πολύ διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχετε ζήσει μέχρι τώρα. Και μόλις πλανάρετε για πρώτη φορά… Δεν το συζητάμε, έχετε κολλήσει!

Πώς μπορώ να μάθω windsurfing;

Για να γίνετε από αρχάριος ένας «θεός της σανίδας», απαιτούνται χρόνια υπομονής, πρακτικής και χρόνου στο νερό, όμως τα αρχικά στάδια εκμάθησης δεν είναι τόσο σκληρά όσο νομίζετε. Τα τελευταία δέκα χρόνια ο σχεδιασμός των ιστιοσανίδων και των πανιών έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, κάνοντας την εκμάθηση πολύ ευκολότερη. Οι σανίδες έχουν πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα, είναι πιο φαρδιές για εύκολη ισορροπία και καλύτερο έλεγχο. Τα πανιά, ο ιστός και η μάτσα έχουν γίνει πολύ ελαφρύτερα, κάτι που βοηθά τους αρχάριους.

Ποια τα οφέλη στο σώμα και πόσες θερμίδες μπορούμε να κάψουμε;

Το windsurfing γυμνάζει όλο το σώμα. Θα κάψετε τουλάχιστον 500 θερμίδες την ώρα και όλα αυτά με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο. Οι μύες που γυμνάζονται με το windsurfing είναι οι ώμοι, το στήθος, οι τρικέφαλοι, πλατύς ραχιαίος, δικέφαλοι, τραπεζοειδής, ρομβοειδείς, πλάτη και φυσικά οι κοιλιακοί. Στο κάτω μέρος του σώματος γυμνάζετε εξίσου τους τετρακεφάλους, προσαγωγούς, γλουτούς, δικέφαλους, γάμπες και τον πρόσθιο κνημιαίο. Δηλαδή όλο το σώμα! Οι μύες που γυμνάζονται περισσότερο εξαρτάται και από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο αθλητής. Ένας αρχάριος, που ακόμα μαθαίνει να ισορροπεί στη σανίδα, θα γυμνάσει περισσότερο τα πόδια, τη μέση, τα δικέφαλα και τους ώμους. Ένας προχωρημένος θα γυμνάσει συνολικά όλο το σώμα.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας