Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Ήρθε η ώρα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες της πυρκαγιάς

Δεκάδες νεκρούς άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 στην Αττική. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος λίγο πριν τις 10 το πρωί, τα θύματα ανέρχονται σε 49. Ωστόσο, οι αναφορές πολιτών στα σώματα ασφαλείας για αγνοούμενους είναι πολλές και υπάρχουν οι φόβοι ότι οι τελικές ανθρώπινες απώλειες θα είναι μεγαλύτερες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνού “ο οικισμός Μάτι έχει εξαφανιστεί”, αφού πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος απηύθυνε έκκληση για βοήθεια στους πληγέντες. Ο Δήμος ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού τραπεζικού λογαριασμού στην Τράπεζα Πειραιώς για την οικονομική ανακούφιση των πυρόπληκτων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον λογαριασμό με αριθμό 5186092291418 και ΙΒΑΝ: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418.

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης έλαβε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Καλεί τους πολίτες να εισφέρουν πάνες, μωρομάντηλα, μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια, γάζες, fucidin και betadine την Τρίτη από τις 15.00 έως τις 20.00 στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) και τις επόμενες ημέρες (Τετάρτη 25/7 και Πέμπτη 26/7) στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Ζεφύρου 2, Βούλα) από τις 09.00 έως τις 15.00.

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι το Κέντρο Logistics (Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαλήρου, τηλ. 210-4819001) θα δέχεται είδη πρώτης ανάγκης. Ενδεικτικά μια λίστα:

  • Εμφιαλωμένα νερά
  • Χυμούς
  • Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
  • Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ
  • Δεν χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού.

Παράλληλα, ο Δήμος Μαραθώνος ανακοίνωσε ότι συγκεντρώνει τρόφιμα, νερά και ήδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104).

Είδη πρώτης ανάγκης όπως φάρμακα (Fucidin και Betadine) γάζες, ξηρά τροφή (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα) καθώς επίσης μωρομάντηλα και πάνες συγκεντρώνει επίσης το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” στην οδό Ποσειδώνος και Λοκρίδος στο Μοσχάτο προκειμένου να μοιραστούν και να στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας