Χειροπέδες για τη Χρυσή Αυγή

Στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η μεταγωγή των πέντε συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στο γραφείο του Εισαγγελέα θα τους ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ στη συνέχεια, θα οδηγηθούν ενώπιον του τακτικού ανακριτή, από όπου αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Η μεταφορά τους έγινε με τα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Πρώτος βγήκε από το κτίριο της ΓΑΔΑ ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ακολούθησαν οι υπόλοιποι συλληφθέντες φορώντας χειροπέδες και συνοδευόμενοι από πολλούς αστυνομικούς. «Δεν λυγίζουμε ποτέ. Είμαστε περήφανοι αγωνιστές. Ωραίο το σόου. Να φάτε μνημόνια», ήταν μερικές από τις φράσεις που φώναζαν οι συλληφθέντες κατά τη μεταγωγή τους. Ο Ν. Μιχαλολιάκος σήκωσε επιδεικτικά τα χέρια, όμως του τα κατέβασαν οι αστυνομικοί. Ο αρχηγός της οργάνωσης φώναξε:  «Ζήτω η Χρυσή Αυγή».

tspg

Το Σάββατο τα ξημερώματα και αργότερα στη διάρκεια της ημέρας, συνελήφθησαν ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος, καθώς και άλλα 13 στελέχη της ΧΑ και δύο αστυνομικοί. Αργά το μεσημέρι, παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ και ο βουλευτής Ευβοίας Νίκος Μίχος.

Συνολικά έχουν γίνει από το πρωί 20 συλλήψεις, ενώ έχουν εκδοθεί 32 εντάλματα. Mεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης. Ο 32χρονος Πατέλης εργάζεται ως φύλακας ασφαλείας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και το όνομά του έχει συνδεθεί με τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο -κατά δική του ομολογία- του Παύλου Φύσσα. Αξίζει να σημειωθεί πως δύο εντάλματα αφορούν εν ενεργεία αστυνομικούς. Ο ένας υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ και συνελήφθη το πρωί, ενώ η δεύτερη, γυναίκα ανθυπαστυνόμος, επίσης συνελήφθη το απόγευμα.