Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Περιφέρεια

Πρόταση για την Περιφέρεια παρουσίασε ο Παύλος Χαϊκάλης

Τους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του «Αττική – Συμμέτοχοι στο αύριο» καθώς και τις βασικές του προτεραιότητες, παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Παύλος Χαϊκάλης.

Συγκεκριμένα, στον Κεντρικό Τομέα υποψήφια αντιπεριφερειάρχης είναι η Κατερίνα Αδαμοπούλου, στον Βόρειο Τομέα ο Νίκος Τσιμιδόπουλος, στον Δυτικό Τομέα ο Χριστόφορος Δανάκος, στον Νότιο Τομέα ο Σπύρος Κούρτης, στον Πειραιά ο Γιάννης Μοίρας, στην Ανατολική Αττική ο Ζαχαρίας Πελέκης, στη Δυτική Αττική ο Ηλίας Μετοικίδης και στις Νήσους η Ευδοκία Παπαγγέλου.

Ο κ. Χαϊκάλης τόνισε ότι στόχος του είναι η είσοδός του στον δεύτερο γύρο και, στη συνέχεια, η νίκη στη διεκδίκηση της περιφέρειας. Αναφερόμενος στις βασικές του προτεραιότητες, έκανε λόγο για έξι άξονες, στους οποίους θα βασιστεί η πολιτική του.

Είπε, μεταξύ άλλων, ότι θα προτάξει τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις της περιφέρειας μέσω λαϊκών συνελεύσεων κάθε έξι μήνες, με τη συμμετοχή των βουλευτών της περιοχής, καθώς και της οικείας αντιπεριφέρειας. Δεύτερος άξονας, η καταπολέμηση της ανεργίας με προγράμματα απασχόλησης για τους ανέργους, τρίτος, η εγκατάσταση αφαλάτωσης για την ύδρευση των νησιών, τέταρτος, η ενθάρρυνση του εθελοντισμού σε όλους τους τομείς με έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη, πέμπτος, η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και η δημιουργία θεματικών πάρκων, έκτος, η ανάδειξη της Αττικής σε ευρωπαϊκή μητρόπολη.

Ο κ. Χαϊκάλης τόνισε επίσης πως αν κερδίσει την περιφέρεια, θα απαιτήσει την κατάργηση του διορισμένου γενικού γραμματέα Περιφέρειας και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων στην περιφέρεια, γιατί -όπως είπε- δημιουργεί πολλά προβλήματα γραφειοκρατίας και εμποδίζει το έργο των περιφερειών, ενώ είπε ότι θα επαναφέρει τον θεσμό της δημοτικής αστυνομίας, η οποία υπό προϋποθέσεις, θα οπλοφορεί.

Τάχθηκε υπέρ την αναβάθμισης και της δημιουργίας νέων μαρινών στην Αττική, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φροντίδα αδέσποτων ζώων. Παράλληλα, είπε ότι θα δώσει έμφαση στην αναβάθμιση της διοίκησης της περιφέρειας, καθώς και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ τόνισε ότι η διαφάνεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα μπω στη λογική της κατάτμησης των έργων».

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των σκουπιδιών, ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι «θα ακολουθήσουμε το μοντέλο της Κερατέας, με την επεξεργασία και εξαέρωση λυμάτων. Μπορεί να είναι πιο ακριβό, αλλά κάνει γρήγορα απόσβεση και έχει μεγαλύτερο κοινωνικό όφελος».

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας