Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Θύμα χυδαίας ηλεκτρονικής επίθεσης έπεσε η Νανά Κάραγιαν

Στόχος σπίλωσης και βρώμικης προπαγάνδας έγινε σήμερα η δημοτική σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Νανά Κάραγιαν, όπως και η παράταξή της “Πόλη για να ζεις” του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Το προφίλ της στο facebook σήμερα τα ξημερώματα “έσπασε” από άγνωστο που χρησιμοποίησε τον εύκολο κωδικό που είχε χρησιμοποιήσει η Νανά Κάραγιαν και ο έμπειρος χάκερ φρόντισε πολύ γρήγορα, αλλάζοντας το email του χρήστη αλλά και το password, να στερήσει κάθε δυνατότητα ανάκτησης του προφίλ από τη χρήστη.

Τις πρώτες πρωινές ώρες το προφίλ ήταν απλώς ανενεργό, όμως λίγο αργότερα τέθηκε σε λειτουργία ένα πολύ βρώμικο σχέδιο. Ο χάκερ κατασκεύασε διαλόγους στους οποίους εμφανίζεται η Νανά Κάραγιαν να “αποκαλύπτει” σε συνομιλητή της μέσω μηνυμάτων του facebook ότι η ίδια χρηματίζεται, ότι μιλά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για συνυποψηφίους τους κ.λπ. Ο χάκερ έκανε “print screen” δηλαδή φωτογράφισε το μέρος της οθόνης του υπολογιστή όπου εμφανίζονταν οι υποτιθέμενοι αυτοί διάλογοι και τα ανέβασε στο κυριευμένο προφίλ της Κάραγιαν αλλά και σε άλλες ομάδες ώστε να διαδοθούν γρήγορα, κάτι που κατάφερε με αξιοσημείωτη επιτυχία.

Το πραγματικά σατανικό ήταν η αληθοφάνεια της “δουλειάς”. Η απόκρυψη της φωτογραφίας και του ονόματος του δήθεν συνομιλητή της Κάραγιαν ενέτεινε το μυστήριο. Πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν αφελώς ότι μπορεί πραγματικά να έγιναν τέτοιοι διάλογοι διαδικτυακά.

Όμως ο χάκερ έκανε ένα μικρό λάθος που αποδεικνύει την όλη κατασκευή του ψέματος. Σε μια από τις φωτογραφίες που ανέβασε, ξέχασε να σβήσει την ταυτότητα του υποτιθέμενου συνομιλητή της Κάραγιαν. Το προφίλ αυτό έχει όνομα Dum Tas και είναι εμφανώς ψεύτικο. Μάλιστα, ο πανούργος χάκερ σκέφτηκε να εμπλέξει και τον Ντίνο Καραγεώργο σε αυτήν τη βρωμιά, βάζοντας τη φωτογραφία του στο ψεύτικο αυτό προφίλ.

 

Γιατί το πρφίλ είναι ψεύτικο; Η φωτογραφία του συγκεκριμένου προφίλ ανέβηκε ακριβώς την ώρα της επίθεσης, ενώ και η υποτιθέμενη “φιλία” με το προφίλ της Κάραγιαν, έγινε μετά την επίθεση και την κυρίευση του προφίλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση ήδη απασχολεί τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η όλη αναστάτωση πάντως που προκάλεσε το θέμα αυτό, με τη δύναμη του ….σούσουρου που διαδόθηκε αστραπιαία στην πόλη, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει…

Με δήλωσή της, η Νανά Κάραγιαν τονίζει για το θέμα:

Σήμερα 23/05/2014 από τις 02:52 π.μ. ο λογαριασμός μου στο Facebook δέχτηκε κακόβουλη επίθεση από hackers με σκοπό να θίξουν την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπιστία μου και πάνω απ ‘όλα να πλήξουν το κύρος και την εικόνα του συνδυασμού του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Σας ενημερώνω, λοιπόν, ότι οτιδήποτε αναρτήθηκε στον λογαριασμό μου του Facebook από τις 02:52π.μ. είναι προϊόν ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΙΑΣ και ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ. Για τον λόγο αυτό, κατέθεσα σήμερα 23/05/2014 στις 16:20 μήνυση κατ’ αγνώστων με Αριθμό Πρωτοκόλλου 7519/7/111 στη ΓΑΔΑ και ειδικότερα στο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ζητώ να καταδικάσετε με την ψήφο σας την Κυριακή 25 Μαΐου την ανίερη και ανήθικη αυτή πράξη απ’ όπου κι αν προέρχεται“.

 

dum_tas

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας