Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Χάπι για τη γρίπη made in Crete

Ένα χάπι από κρητικά βότανα ετοιμάζεται για διεθνή καριέρα

Σύντομα κυκλοφορεί στην αγορά ένα χάπι που καταπολεμά τη γρίπη και είναι σχεδιασμένο από Έλληνες επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κρήτης και το οποίο συμπυκνώνει τη σοφία αιώνων.

Επικεφαλής της ομάδας που σχεδίασε το χάπι είναι ο καθηγητής Ιατρικής Ηλίας Καστανάς ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών παρουσίασε τις ιδιότητες αυτής της κάψουλας που είναι φτιαγμένη από έναν συνδυασμό ελληνικών βοτάνων (κυρίως της Κρήτης) και αγνού παρθένου ελαιόλαδου.

Το προϊόν αυτό δοκιμάστηκε σε κλινικές έρευνες σε 100 ανθρώπους και η ύπαρξή του ανακοινώθηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκου (ΕΟΦ). Αν το χάπι αυτό χορηγηθεί με τα πρώτα συμπτώματα λοίξωξης του αναπνευστικού συστήματος, βοηθά στην ταχεία αποδόμηση των συμπτωμάτων. Μάλιστα, η ανάλυση έδειξε ότι το προϊόν αυτό είναι πιο ισχυρό από τον ιό της γρίπης, συμπεριλαμβανομένων και των νέων στελεχών Η1Ν1.

Παρενέργειες; Ουδεμία. Η ανάλυση των πρώτων υλών και ο έλεγχος ποιότητας του τελικού προϊόντος γίνεται από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το χάπι αυτό θα κυκλοφορήσει αυτό το μήνα σε μορφή κάψουλας ενώ η συνιστώμενη δόση είναι δύο χάπια την ημέρα. Το 2015 θα κυκλοφορήσει σε Ευρώπη και Αμερική.
Να λοιπόν που υπάρχουν και καλές ειδήσεις.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας