Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Υπολόγιζαν λάθος το χαράτσι

Αδικαιολόγητο “καπέλο” στο χαράτσι καλούνται να καταβάλουν χιλιάδες δημότες της περιφέρειας για να αποπληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) του 2013.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που προκύπτει κυμαίνεται στα 60 ευρώ, ενώ ανάλογα με τον όγκο του κτηρίου μπορεί να ξεπεράσει και τα 300 ευρώ. Η σχετική επιβάρυνση προκύπτει καθώς υπολογίζονται τα τετραγωνικά με τον συντελεστή 4 και όχι με τον συντελεστή 3 όπως θα ήταν το σωστό.

Σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου ο συντελεστής είναι μηδενικός, το σύστημα πολλαπλασιάζει αυτόματα με το συντελεστή 4. Οι πολίτες παρά το γεγονός ότι έχουν απευθυνθεί στους δήμους και ζητούν να γίνει διόρθωση, δεν έχουν βρει ακόμα το δίκιο τους.

Το πρόβλημα έφτασε ακόμα και στη Βουλή όπου και έγινε επίκαιρη ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης. Ωστόσο η απάντηση που δόθηκε περιοριζόταν στο τι προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο. Ειδικότερα η απάντηση έδινε βάρος στο σημείο της λήξης των προθεσμιών εντός των οποίων είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν ενστάσεις.

Το ζήτημα απασχόλησε και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Ο γραμματέας της ένωσης και δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, αφού περίγραψε το πρόβλημα έκανε γνωστό ότι τα αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ παραπέμπουν το ζήτημα στο υπουργείο Οικονομικών.

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών υψηλόβαθμα στελέχη φαίνεται να υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να διορθωθεί το λάθος καθώς έχει ληφθεί υπόψη ο συντελεστής 4 και κατά συνέπεια τα έσοδα που έχουν υπολογιστεί για τον κρατικό προϋπολογισμό είναι με βάση αυτόν και όχι το 3! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν διορθωθεί το λάθος θα προκύψει τρύπα στα έσοδα…

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας