Χαρδούβελης: Φοβήθηκα για αυτό έβγαλα τα χρήματα εξωτερικό

Χαρδούβελης: Φοβήθηκα για αυτό έβγαλα τα χρήματα εξωτερικό

«Φοβήθηκα τον Ιούνιο του 2012 ότι θα έχανα τα χρήματά μου, όπως φοβήθηκαν και πολλοί Έλληνες. Δεν τα έβγαλα όλα. Τα περισσότερα είναι εδώ. Με βόλευε εμένα, ήθελα να τα σπάσω. Είναι χρήματα που έχω δηλώσει, έχουν φορολογηθεί. Το έκανα για ασφάλεια, καθώς έχω ένα παιδί που σπουδάζει στο εξωτερικό και ένα ακόμη που ήθελα να διασφαλίσω»

Γκίκας Χαρδούβελης

tspg

Φοβήθηκε πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και έκανε το ίδιο που έκαναν χιλιάδες άλλοι, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (στο Star) ο πρώην υπουργός Οικονομικών σχετικά με το ότι έστειλε σε τράπεζα του εξωτερικού εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, χωρίς να υπόκειται σε έλεγχο.

Ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών και πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου επί των οικονομικών εξήγησε ότι οι μεταφορές χρημάτων έγιναν τμηματικά σε 56 μικρές καταθέσεις κάτω των 10.000 ευρώ στον «φορολογικό παράδεισο» του Τζέρσεϊ, προσθέτοντας ότι έκανε τις μεταφορές από το σπίτι του και διευκρίνισε ότι έκανε πολλές μεταφορές μικρών ποσών για να μπορεί να κάνει έλεγχο ότι τα χρήματα πάνε εκεί που θέλει.

Μάλιστα, ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε ότι έπεσε θύμα, αφού κανένας δεν τον ενημέρωσε θεσμικά, αλλά έμαθε για το θέμα από τον Τύπο.

Σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει είπε «όχι» και για το αν είναι δυνατό να προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση ένας πρώην υπουργός, εκείνος σημείωσε πως τότε δεν κατείχε καμία ανάλογη θέση και έδρασε όπως θα δρούσε κάθε απλός πολίτης.

Θέμα ηθικής τάξης 

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις για το πόθεν έσχες του τέως υπουργού Οικονομικών και τις καταθέσεις του στο εξωτερικό.

 

Πρώτος αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας πως ο κ. Χαρδούβελης και αυτοί που τον όρισαν Υπ.Οικ., είναι έκθετοι. «Φορολογημένα και δηλωμένα τα χρηματικά ποσά», απαντά ο πρώην ισχυρός άνδρας της ελληνικής οικονομίας. Στο χορό των ανακοινώσεων και η Νέα Δημοκρατία.

Το δημοσίευμα που φιλοξενείται σε εβδομαδιαία εφημερίδα και αφορά των τέως υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, δεν έμεινε ασχολίαστο από το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ιδιότητα του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο νυν υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του τέως υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Το δημοσίευμα της Real News σχετικά με το έγγραφο του υπουργού κ. Νικολούδη για το πόθεν έσχες του κ. Χαρδούβελη «δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο τον πρώην ΥΠ.ΟΙΚ, αλλά αυτούς που τον όρισαν να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή:ΕΦΣΥΝ