Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Ζησιμοπούλου στη Βάρκιζα

Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Ζησιμοπούλου στη Βάρκιζα

Υπεγράφη στις 6 Νοεμβρίου 2017 η σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας Ζησιμοπούλου στη Βάρκιζα μεταξύ του δημάρχου και του εργολάβου.

Το έργο σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο από σήμερα, δηλαδή τον Νοέμβριο του 2018, ενώ το κόστος της ανάπλασης ανέρχεται σε περίπου 220.000 ευρώ, που θα καταβάλλει η Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Βάρκιζα, καθώς η πλατεία βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, ενώ η εικόνα της πλατείας με το παλιό και επικίνδυνο σιντριβάνι στη μέση, ήταν απαρχαιωμένη.

Πάντως, η δημοτική αρχή καθυστέρησε σημαντικά, στερώντας στους κατοίκους για δυόμιση μήνες την πρόσβαση στην πλατεία.

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και Νίκος Βάσης είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι οι εργασίες θα ξεκινούσαν “μέσα στον Σεπτέμβριο”, ενώ ακόμη και σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει.

Για το θέμα είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο η Μαρία Σίνα, χωρίς να λάβει ξεκάθαρη απάντηση από τον Δήμαρχο.

Η πλατεία σφραγίστηκε στα μέσα Αυγούστου, μετά την αιφνίδια πτώση ενός φωτιστικού σώματος που αναστάτωσε τους κατοίκους.

Παρόλο που ήταν “πιστοποιημένη παιδική χαρά”, κρίθηκε μετά το ατύχημα του Αυγούστου ακατάλληλη και από τότε αποτελεί έναν ακόμη σφραγισμένο και απροσπέλαστο δημόσιο χώρο.