Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Σε κρίσιμη κατάσταση η χελώνα που κακοποίησαν λόγω άγνοιας

Στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της ΑΝΙΜΑ στην Καλλιθέα έφθασε στις 20 Απριλίου η χελώνα που βλέπετε σε άθλια κατάσταση. Το ζώο το μετέφεραν εκεί εκείνοι που το είχαν πάρει από το φυσικό του περιβάλλον και το μεγάλωναν ως κατοικίδιο στο διαμέρισμα τους στην Πλατεία Αμερικής εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια καθώς σταμάτησε να τρέφεται και να κινείται.

 

Το καβούκι του ζώου παραμένει μαλακό ενώ είναι ήδη 4 ετών.

Το καβούκι του ζώου παραμένει μαλακό ενώ είναι ήδη 4 ετών.

Το ερπετό, όπως εξήγησε εκ μέρους της ΑΝΙΜΑ η Μαρία Γανωτή, αντιμετωπίζει μεταβολικό πρόβλημα και η κατάσταση της υγεία του είναι κρίσιμη. Η χελώνα ζώντας χωρίς ήλιο σ’ ένα διαμέρισμα, χωρίς να έχει επαφή με το χώμα – αφού έβγαινε μόνο στο μπαλκόνι – κατέληξε να έχει ένα μαλακό κακοσχηματισμένο καβούκι, που συμπιέζει τα εσωτερικά της όργανα, ενώ πάσχει από αβιταμίνωση καθώς έτρωγε μόνο μαρούλια.

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του ζώου.

Η γενικότερη καχεξία της οφείλεται και στο γεγονός ότι εξαιτίας της απουσίας ήλιου δε συντίθεται βιταμίνη D η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου που οργανισμός της χρειάζεται.

Όπως επανειλημμένα έχει γραφτεί οι χελώνες είναι άγρια ζώα, τα οποία διά νόμου απαγορεύεται να έχουμε ως κατοικίδια.

 

Σημείωση του 3vita:

Όταν διαβάσαμε την είδηση παραξενευτήκαμε. Μήπως επιβεβαιώνεται το γνωμικό πως ο θάνατος 800 ανθρώπων είναι στατιστική ενώ η κακοποίηση ενός (ακόμα και ενός ταπεινού ερπετού) είναι τραγωδία;

Πηγή:  www.zoosos.gr

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας