Ξενάγηση με μήνυμα για την προστασία των αρχαιοτήτων και του φυσικού πλούτου της Βουλιαγμένης διοργανώνει η Επιτροπή Εναντίον της Εκποίησης της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης.
Η δίωρη περίπου ξενάγηση θα γίνει την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, ξεκινώντας στις 10.30 το πρωί στη συμβολή των οδών Καβουρίου και Λητούς.
Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, “η ξενάγηση θα ξεκινήσει από τις Αλές (Αλυκές), από τις οποίες πήρε το όνομά του ο Αρχαίος Δήμος Αλών Αιξωνίδων και ταυτόχρονα αποτελούσαν πολύ σημαντική πηγή εσόδων για τον αρχαίο δήμο. Θα ξεναγηθούμε επίσης στον αρχαίο δρόμο που πρόσφατα έφεραν στο φως οι ανασκαφές στο δάσος στο Καβούρι, ο οποίος ένωνε τις αλυκές με τον αρχαίο δρόμο Αθηνών –Λαυρίου.
Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στον πύργο της ελληνιστικής περιόδου στο λόφο πάνω από το ναό του Απόλλωνα. Από εκεί θα κατέβουμε στην οικία του ιερέως, όπου διέμεναν οι ιερείς του αρχαίου ναού του Απόλλωνα Ζωστήρα.
Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί στο Ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα και την αρχαία δεξαμενή, πολύ βρίσκονται πολύ κοντά στην παραλία του ξενοδοχείου του Αστέρα“.