Χιλιάδες ζώα σαπίζουν στα κυνοκομεία. Υιοθετήστε ένα!

Χιλιάδες ζώα σαπίζουν στα κυνοκομεία. Υιοθετήστε ένα!

Σε καταγγελία για τη λειτουργία των κυνοκομείων και τις συνθήκες διαβίωσης σε αυτά, προχώρησαν τα 54 σωματεία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Στην ανοιχτή επιστολή υπάρχει αίτημα για άμεσο κλείσιμό τους και αναφέρεται πως εδώ και χρόνια συντηρείται ένα παράνομο καθεστώς εγκλεισμού χιλιάδων ζώων σε άθλιες συνθήκες.
Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμη κα Εισαγγελέα Αξιότιμοι κ. Υπουργοί

Ένα διαρκές και χωρίς τιμωρία έγκλημα εις βάρος των αδέσποτων ζώων λαμβάνει χώρα σε όλη την Ελλάδα χωρίς κανείς να αντιδρά.

Πρόκειται για τα δημοτικά κυνοκομεία, όπου χιλιάδες ζώα σαπίζουν αβοήθητα,παράνομα έγκλειστα για χρόνια μέχρι να πεθάνουν – ο νόμος προβλέπει προσωρινή παραμονή, στείρωση και επανένταξη ή υιοθεσία και όχι δια βίου εγκλεισμό, όπως κάνουν πολλοί Δήμοι-, χωρίς περίθαλψη, μέσα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και με Δημάρχους παντελώς αδιάφορους για την αθλιότητα την οποία εν γνώσει τους τις περισσότερες φορές συντηρούν ενώ παραβιάζουν και καταστρατηγούν συνεχώς τη νομοθεσία.

Εικόνες ντροπής σε όλη την χώρα, εικόνες μας τριτοκοσμικής χώρας , εικόνες αθλιότητας αλλά και θλίψης για όσα διαδραματίζονται στο σύνολο σχεδόν των δημοτικών κυνοκομείων, με ελαχιστότατες εξαιρέσεις. Το έγκλημα διαχρονικό. Η αδιαφορία και η αναλγησία διαχρονικές. Με την πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή ελπίσαμε σε κάτι καλύτερο αλλά η κατάσταση εξακολουθεί η ίδια και βαλτώνει όλο και περισσότερο λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Σαν πολίτες αυτής της χώρας κατανοούμε απολύτως τις πρωτόγνωρες δυσκολίες αυτής της κυβέρνησης αλλά ο τόπος και η κοινωνία έχουν ανάγκη πια μιας άλλης γραφής στα θέματα των ζώων από την Κυβέρνηση. Ζητάμε λοιπόν να δοθεί άμεσα εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σας αλλά και να ζητηθεί η συνδρομή των εισαγγελικών αρχών ώστε να κλείσουν αυτά τα Νταχάου ζώων ή να μετατραπούν σε απλά δημοτικά κτηνιατρεία. Τα ζώα, όσα δύνανται, να επανενταχθούν, άλλα να υιοθετηθούν, να εμβολιαστούν, να αποπαρασιτωθούν, να στειρωθούν.

Να κλείσουν, τώρα, τα κελιά της δυστυχίας τους,να ενημερωθούν οι πολίτες , οτι εφοσον δεν σταματούν να τα εγκαταλείπουν οτι θα πρέπει να μάθουν να ζουν αρμονικά μαζί τους.

Δεν γίνεται οι Δήμαρχοι για να μην χάσουν τους ψήφους τους να συντελούν και να υποθάλπουν αυτό το έγκλημα του εγκλεισμού χιλιάδων ζώων ,ενώ οι εμπλεκόμενες αρχές να παραμένουν απαθείς. Να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους όποιο αξίωμα και αν κατέχουν. Δεν γίνεται στην Ελλάδα τη Ευρώπης να διαπράττεται αυτό το διαρκές έγκλημα κατά των ζώων και ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι να αδιαφορούν. Ζητάμε μέσα στους επόμενους δυο μήνες να έχουν κλείσει όλα.

Τα δημοτικά κυνοκομεία δεν μπορούν να συντηρηθούν ακόμη και αν υπήρχε η βούληση των Δημάρχων, που δεν υπάρχει. Άμεσα πρέπει να μετατραπούν σε δημοτικά κτηνιατρεία, όπου τα ζώα με την δωρεάν συμβολή των εθελοντών κτηνιάτρων που προβλέπει η νομοθεσία μας να στειρωθούν και να επανενταχθούν. Είμαστε σίγουροι , οτι θα λάβετε υπόψη σας τα όσα αναφέρουμε και θα προβείτε άμεσα σε εντολές για την ανακούφιση και απελευθέρωση των ζώων, των οποίων η ζωή στα δημοτικά κάτεργα είναι τραγική. Στην διάθεσή σας να παρέχουμε κάθε δυνατή πληροφορία και γνώση. Εν αναμονή απαντήσεως σας Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (54 Σωματεία) και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων, αναφέρει το aixmi.gr.

Η Πρόεδρος

Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

Η Γραμματέας Μαρία Χουστουλάκη

*Αν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα σκυλάκι, δώστε προτεραιότητα στα αδέσποτα και επισκεφθείτε το κυνοκομείο της πόλης σας ή τη φιλοζωική της περιοχής σας, αντί να αγοράσετε από πετ σοπ.