Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Για 4η εβδομάδα χωρίς αξονικό τομογράφο το Ασκληπιείο Βούλας

Για πάνω από 20 ημέρες στερείται τον Αξονικό Τομογράφο το Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας, λόγω βλάβης του παλιού αυτού μηχανήματος. 

Οι ασθενείς ανεξάρτητα από την κατάστασή τους, υποχρεώνονται να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο που μπορεί να απέχει 20 και 30 χιλιόμετρα για να κάνουν αξονική τομογραφία, μια διαδικασία που μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα αφού απαιτείται να βρεθεί ασθενοφόρο και συνοδός γιατρός. Από μια κακή σύμπτωση, το θέμα γίνεται πιο δύσκολο, καθώς αυτές τις μέρες δυσλειτουργεί και ο αξονικός τομογράφος του Αττικού Νοσοκομείου…

Ο αξονικός τομογράφος του Ασκληπιείου, σύμφωνα με τους γιατρούς εξυπηρετεί στην καθημερινή λειτουργία 30-40 περιστατικά ενώ στην γενική εφημερία κάθε τέταρτη μέρα, περίπου 80-100 περιστατικά!

Ο διοικητής του Ασκληπιείου, Θεόδωρος Ρούπας, μιλώντας στο 3vita.gr τόνισε πως σήμερα είναι προγραμματισμένη συνάντηση με την εταιρεία που θα πραγματοποιήσει την απαραίτητη επισκευή του μηχανήματος, σημειώνοντας πως η μεγάλη καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι τα ανταλλακτικά του αξονικού τομογράφου βρίσκονται μόνο στο εξωτερικό. Ο διοικητής δήλωσε πως έχουν εξεταστεί όλες οι εναλλακτικές λύσεις, όπως το leasing, όμως οι διαδικασίες είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες.

Ο κ. Ρούπας διαβεβαίωσε πως στο κονδύλι που διέθεσε η Περιφέρεια Αττικής για την αγορά ιατρικών μηχανημάτων για τα δημόσια νοσοκομεία, πρώτο στη λίστα του Ασκληπιείου είναι ένας σύγχρονος Αξονικός Τομογράφος μαζί με άλλα 4 μεγάλα μηχανήματα.

Κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι την αγορά του νέου μηχανήματος, το υπάρχον θα πρέπει να επισκευαστεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας