Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Ούτε μια ημέρα να μη μείνει χωρίς γιατρούς το Ακτινοθεραπευτικό Παίδων

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε όταν έγινε γνωστό ότι το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» κινδυνεύει να πάψει να λειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών, το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσεις σε προσλήψεις ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σήμερα υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα 2 επικουρικοί γιατροί και επίκειται άμεσα η πρόσληψη και τρίτου επικουρικού γιατρού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται και η ολοκλήρωση της διαδικασίας (με δημοσίευση τη Δευτέρα στο ΦΕΚ) τοποθέτησης επιμελητή Β στον Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου, μετά την αποχώρηση του γιατρού που υπηρετούσε μέχρι τώρα στο τμήμα.

Το ζήτημα είδε το φως της δημοσιότητας μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το οποίο ανέφερε ότι η μοναδική μόνιμη γιατρός που είχε μείνει στο τμήμα υπέβαλε την παραίτησή της τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η στελέχωση του τμήματος με ακτινοθεραπευτές να γίνεται από έναν επικουρικό και έναν με σύμβαση μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο τμήμα κάνουν θεραπεία περίπου 14 παιδιά, ενώ κάθε παιδί με νεοπλασματική ασθένεια που κρίνεται ότι πρέπει να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία θα χρειαστεί από 20 έως 40 ακτινοβολίες.

Παρέμβαση είχε κάνει και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» απευθύνοντας έκκληση στο υπουργείο Υγείας για την προκήρυξη της θέσης της ακτινολόγου γιατρού.

#Save_Ακτινοθεραπευτικο_Παιδων

Οι χρήστες του twitter κινητοποιήθηκαν με μοναδικό τρόπο για να γνωστοποιηθεί το πρόβλημα και το #Save_Ακτινοθεραπευτικο_Παιδων έγινε πρώτο trend στην Ελλάδα.

«Ούτε μια ημέρα χωρίς γιατρό το Ακτινοθεραπευτικό του Παίδων»

Ούτε μια ημέρα δεν θα μείνει χωρίς γιατρό το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού», διαβεβαιώνει τη δημοσιογράφο Ντάνι Βέργου της Εφημερίδας των Συντακτών ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Η παραιτηθείσα γιατρός θα αντικατασταθεί άμεσα, δεν υφίσταται κανένα ζήτημα, επισημαίνει, προσθέτοντας ότι στο τμήμα εργάζονται και δύο επικουρικοί ιατροί.

Η διαδικασία αντικατάστασης της μόνιμης γιατρού είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την δημοσίευση σε ΦΕΚ τις επόμενες μέρες.

Αφορμή για τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας οι διαστάσεις που πήρε το θέμα με τις δηλώσεις της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλογα» Μαρίας Τρυφωνίδου, στα ΜΜΕ, που είχαν ως αποτέλεσμα την έντονη κινητικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτω από το hashtag #Save_Ακτινοθεραπευτικό_Παίδων.

Η έκκληση προς το υπουργείο Υγείας για την προκήρυξη της θέσης από την Πρόεδρο του Συλλόγου ήρθε, σύμφωνα με την Αρισστοτέλους, σε μια στιγμή που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήδη είχε ήδη δρομολογήσει την κάλυψη της θέσης η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Στοιχεία: Huffingtonpost, efsyn

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας