Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Χωρίς Μετρό η Αθήνα αύριο Πέμπτη

Χωρίς Μετρό θα μείνει η Αθήνα αύριο Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι στο μέσο εξήγγειλαν 24ωρη απεργία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών διαμαρτύρεται για «τη διαρκή υπονόμευση δομών και υποδομών, καθώς και για τη στοχοποίηση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ με ηθικό αυτουργό την πολιτική ηγεσία συγκοινωνιών».

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή σε σελίδα αντιεξουσιαστών αναρτήθηκαν τα ονόματα 119 ελεγκτών μαζί με τις διευθύνσεις τους, ως απειλή για αυτούς. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για στοχοποίηση και καταγγέλλουν ότι, αυτού του είδους τα περιστατικά συμβαίνουν τη στιγμή που αυξάνεται η τιμή του εισιτηρίου και ελλοχεύει το σχέδιο ιδιωτικοποίησής του.

«Υπάρχει και μία άλλη πραγματικότητα που τη χτίζουμε ήδη μέσα στις κοινότητές μας. Άρνηση πληρωμής εισιτηρίου, παραχώρηση του στον συνεπιβάτη, σαμποτάζ στα ακυρωτικά μηχανήματα, φάπες στους ελεγκτές», γράφουν στο κείμενό τους οι αντιεξουσιαστές που στις 12 Μαρτίου 2016 είχαν προκαλέσει με βαριοπούλες ζημιά πολλών χιλιάδων ευρώ στο Μοναστηράκι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας