Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Χρηματικό βοήθημα σε 3 άπορους δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Τη χρήση των ειδικών κωδικών του προϋπολογισμού του που χρησιμοποιούνται σε έκτακτες ανάγκες προκειμένου “να μη διακυβευθεί το στοιχειώδες επίπεδο διαβίωσης” κάποιων δημοτών του έκανε πρόσφατα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Με απόφαση που ελήφθε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου των 3Β, τρεις άποροι δημότες θα λάβουν χρηματικό βοήθημα ύψους 1.499 ευρώ, 1.000 ευρώ και 2.240 ευρώ ο καθένας.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που προσκόμισαν οι δικαιούχοι διαβιβάστηκαν στον Δήμο με εμπιστευτικό πρωτόκολλο, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων και φυσικά έχουν ελεγχθεί από το Τμήμα Προϋπολογισμού και Λογιστηρίου της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρηματικά αυτά βοηθήματα δίνονται στη μία περίπτωση για να εξοφληθούν συσσωρευμένοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, στην άλλη περίπτωση για να αγοραστεί ένα απαραίτητο ιατρικό εξάρτημα και στην τρίτη περίπτωση για να αγοραστούν αντικαρκινικά φάρμακα…

Όπως τονίζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Νανά Καραγιάν, το ετήσιο κονδύλι για το σκοπό αυτό είναι σχετικά περιορισμένο, 10.000 ευρώ, και γίνεται πολύ αυστηρή κρίση των περιπτώσεων που δικαιούνται το βοήθημα.

Πολλές φορές τα δικαιολογητικά που ζητούν οι υπηρεσίες μας είναι υπερβολικά και ξεπερνάμε το όριο των ανθρώπων που είναι βαθιά τραυματισμένοι, ζητώντας τους το Ε9 και άλλα δυσεύρετα έγγραφα” εξομολογείται η αντιδήμαρχος.

Ο χάρτης της φτώχειας στα 3Β

Η θεωρούμενη ως περιοχή των εύπορων και των εφοπλιστών, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έχει τη δική του σκοτεινή πλευρά των φτωχών και κοινωνικά αποκλεισμένων.

Στον πληθυσμό των 48.400 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, η Κοινωνική Υπηρεσία έχει 300 περίπου δικαιούχους που πλοιρούν πολύ αυστηρά κριτήρια.

Από αυτούς, οι 100 περίπου διατρέφονται σε καθημερινή βάση από το κοινωνικό συσσίτιο, ενώ οι 70 βρίσκονται στο χαμηλότερο εισοδηματικό επίπεδο όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι δηλαδή δικαιούχοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους.

(Στη φωτογραφία: Υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ετοιμάζουν μερίδες συσσιτίου)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας