Χριστούγεννα με διακοπές νερού στη Βουλιαγμένη

Χριστούγεννα με διακοπές νερού στη Βουλιαγμένη

Πολύ δύσκολη ημέρα ήταν για τη Βουλιαγμένη τα Χριστούγεννα, λόγω συνεχών διακοπών της υδροδότησης. 

Ένα μεγάλο τμήμα της πόλης έμεινε χωρίς νερό στις 25 Δεκεμβρίου λόγω μια βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης που ξεκίνησε περίπου το μεσημέρι και δεν επιδιορθώθηκε παρά την επομένη το μεσημέρι.

Η εστία της βλάβης ήταν στη συμβολή των οδών Θαλείας και Ορφέως, ένα σημείο όπου σημειώνονται το τελευταίο χρόνο πολύ τακτικά ανάλογες βλάβες.

Η ιδιαιτερότητα της χριστουγεννιάτικης διακοπής νερού ήταν το γεγονός ότι η υδροδότηση επανήλθε τρεις φορές για σύντομο διάστημα, για να διακοπεί εκ νέου. Κατά τη διάρκεια κάθε επαναφοράς, οι πρώτες ποσότητες νερού είχαν έντονο καφέ χρώμα.

Τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ, μολονότι Χριστούγεννα, εργάστηκαν ως μετά τα μεσάνυχτα και επιδιόρθωσαν τη βλάβη στις 2 π.μ.! Όμως ακολούθησε άλλη μία διακοπή το επόμενο πρωί.

Στελέχη της ΕΥΔΑΠ μιλώντας στο 3vita.gr τόνισαν ότι το σημείο είναι αρκετά δύσκολο και το δίκτυο αρκετά παλιό.

Οι διακοπές νερού εξόργισαν όπως ήταν φυσικό τους κατοίκους της πόλης, που αναζητούσαν τη βοήθεια της δημοτικής αρχής, αλλά …ματαίως.

Είναι γεγονός ότι η ύδρευση δεν βρίσκεται στην αρμοδιότητα των υπηρεσιών του Δήμου. Ωστόσο η δημοτική διοίκηση φαίνεται ότι έχει αμελήσει να λάβει πρόνοια για να καταγράψει ένα τακτικό πρόβλημα της περιοχής και να πιέσει προς την επίλυσή του που απαιτεί φυσικά έργα υποδομής.

(Φωτογραφίες: Μαριάννα Θάνου από το Καφενείο Κατοίκων στα 3Β)