Γέμισε χρώμα το 2ο Γυμνάσιο Βάρης (photos-video)

Γέμισε χρώμα το 2ο Γυμνάσιο Βάρης (photos-video)

Μια ξεχωριστή εικαστική παρέμβαση που έδωσε άλλο χρώμα στο 2ο Γυμνάσιο Βάρης χάρισε στο σχολείο η ομάδα εθελοντών καλλιτεχνών Open Art.

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, 30 καλλιτέχνες της ομάδας ξεκίνησαν τις εργασίες μεταμόρφωσης του 2ου Γυμνασίου με θέμα το βυθό της θάλασσας.

Γράφει σχετικά το μπλογκ του 2ου Γυμνασίου Βάρης:

Τα προσχέδια είχαν προηγηθεί τρεις μήνες πριν, από τον Νοέμβριο. Τίποτα δεν έγινε στην τύχη, οι χώροι μετρήθηκαν, φωτογραφήθηκαν και μελετήθηκαν.

Οι καλλιτέχνες–μέλη της ομάδας έκαναν τις προτάσεις τους και η ομάδα ψήφισε κατά πλειοψηφία. Στη δική μας περίπτωση, επέλεξαν ως θέμα το νερό και τον κόσμο της θάλασσας“.

Το σχολείο ευχαρίστησε την ομάδα για δύο λόγους:

Πρώτον, για τη φυσική συμβολή της στον καλλωπισμό του σχολείου μας με την επι τόπου εργασία των εθελοντών της, αλλά κυρίως, γιατί μας έδωσε μια θαυμάσια ευκαιρία να διαπιστώσουμε στην πράξη τι θα πει ‘προσφέρω εθελοντική εργασία’, πώς είναι να ‘δουλεύω σαν ομάδα’ και πόσο ωραίο είναι να ‘προσφέρεις κομμάτι του εαυτού για να βελτιώσεις την καθημερινότητα κάποιου άλλου’”.

gymnasio-varis-openart

Η Open Art, όπως αυτοπαρουσιάζεται, είναι εθελοντική ομάδα που απαρτίζεται από καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων (ζωγράφους, γλύπτες, φωτογράφους, γραφίστες, αγιογράφους, street artists κλπ), καθώς και από μηχανικούς όλων των κλάδων (αρχιτέκτονες, διακοσμητές, τοπογράφους, πολιτικούς μηχ. κλπ), κυρίως όμως από ανθρώπους που έχουν διάθεση για εθελοντική προσφορά στον τομέα των εικαστικών.

Σκοπός της είναι οι καλλιτεχικές παρεμβάσεις σε σχολικά κτήρια ενώ πραγματοποιεί διάφρα εικαστικά δρώμενα στο αστικό τοπίο.

gymnasio-varis-openart7

gymnasio-varis-openart6

gymnasio-varis-openart2

gymnasio-varis1

Μπορείτε να βρείτε την Ομάδα Open Art και στα social media

Team work in progressFollow us in:Instagram: openart.com.grTwitter: @openart_openart

Δημοσιεύτηκε από Open Art στις Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016