Χρυσό μετάλλιο του Ζαππείου στον Θανάση Μαρτίνο

Χρυσό μετάλλιο του Ζαππείου στον Θανάση Μαρτίνο

Το Χρυσό Μετάλλιο του Ζαππείου απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στον Θανάση Μαρτίνο, κατά την εκδήλωση για τον Εθνικό Ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών στο Ζάππειο Μέγαρο, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Απευθυνόμενος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο επισήμανε την εμβληματική κοινωνική προσφορά του, σημειώνοντας ότι έχει αναδειχθεί “κατά γενική ομολογία σε αυθεντικό ευπατρίδη ο οποίος συνεχίζει επαξίως την μεγάλη παράδοση των Εθνικών Ευεργετών”.

tspg

Συγκεκριμένα, στον λόγο του ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε:

“Αξιότιμε κ. Μαρτίνε,

Απονέμοντάς σας το Χρυσό Μετάλλιο του Ζαππείου -και μάλιστα κατά την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών και κατά την εκδήλωση για τον Εθνικό Ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα- η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων σας αποδίδει αυτό που σας αναλογεί.

Και τούτο, διότι με την εμβληματική κοινωνική προσφορά σας έχετε αναδειχθεί, κατά γενική ομολογία, σε αυθεντικό Ευπατρίδη, ο οποίος συνεχίζει επαξίως την μεγάλη παράδοση των Εθνικών Ευεργετών. Παράδοση, η οποία συνδέεται αρρήκτως με την όλη πορεία και την ενεργό στήριξη του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους, καθ’ όλη την διαδρομή του, ιδίως δε σε χαλεπούς καιρούς.

Θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στο μεγάλο κοινωνικό σας έργο”.