Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Το Χρυσοπράσινο Φύλλο ξανά στο 4ο Δημοτικό Βούλας

Το θέμα «ΑΠΕ…λευθέρωση του περιβάλλοντος» επεξεργάστηκαν από κοινού μαθητές από τη Βούλα και τη Λευκωσία στο πλαίσιο του Διακρατικού Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας και Κύπρου Χρυσοπράσινο Φύλλο.

Πρόκειται για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας και το Δημοτικό Σχολείο Παλαιομετόχου Λευκωσίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα τα τελευταία δύο σχολικά έτη (2015-2017).

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016, στις 18:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου Δημοτικού (Πηγαδάκια Βούλας) θα παρουσιάσουν τις εργασίες και τα δρώμενα που έχουν προετοιμάσει οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων.

Η θεματολογία του σχολικού προγράμματος που επιλέχθηκε από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Βούλας είχε να κάνει με τις «ΑΠΕ – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Συγκεκριμένα, οι μαθητές απέκτησαν βασικές γνώσεις για την ενέργεια και τις πηγές ενέργειας, γνώρισαν τις ανανεώσιμες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μετατράπηκαν σε «μικρούς οικολόγους» φτιάχνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα του Σχολείου τους και πρότειναν λύσεις για τη ενεργειακή αναβάθμισή του.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

• Η δημιουργία στα παιδιά γνωστικών και αξιακών προϋποθέσεων, ώστε να έχουν θετικές στάσεις και συμμετοχικές συμπεριφορές στα ζητήματα της προστασίας της οικολογικής ισορροπίας, της βιωσιμότητας της ανάπτυξης και της ποιότητας της ζωής.

• Η ανάπτυξη παιδαγωγικού προβληματισμού μεταξύ των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για τα εκπαιδευτικά συστήματα και τις παιδαγωγικές πρακτικές.

• Η ενδυνάμωση των ιστορικών εθνικών και πολιτιστικών δεσμών που συνδέουν τους δύο λαούς και η προώθηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας.

Η διεύθυνση του σχολείου σημειώνει:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Β.Β.Β. κ. Γρ. Κωνσταντέλλο, την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ. Δ. Τριάντη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας κ. Ν. Βάση για την αμέριστη στήριξη του προγράμματος.

Επίσης, τους μηχανικούς του Δήμου ΒΒΒ κ. Γ. Νικολή και κ. Μ. Κουκουμίδη, που μας στήριξαν με τις γνώσεις τους και έλυσαν τις απορίες των μαθητών μας.

Τέλος, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου μας, ο οποίος στηρίζει κάθε προσπάθεια του Σχολείου μας“.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας