Ένας "Χρυσός Σκούφος" στο Margi στη Βουλιαγμένη

Ένας “Χρυσός Σκούφος” στο Margi στη Βουλιαγμένη

Μια από τις πλέον γνωστές διακρίσεις στον κόσμο της γαστρονομίας έλαβε το καλοκαιρινό εστιατόριο του ξενοδοχείου Margi στη Βουλιαγμένη, το Patio. 

Στην τελετή απονομής των βραβείων “Χρυσοί Σκούφοι” που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου για 25η χρονιά από το περιοδικό Αθηνόραμα το Patio με σεφ τον Παναγιώτη Γιακαλή έλαβε βαθμολογία 15/20 και έναν Χρυσό Σκούφο.

Στο καλοκαιρινό εστιατόριο του «The Margi» (που αναμένεται να ανοίξει από τις 17 Μαΐου 2018) σε μια εσωτερική αυλή με πατιναρισμένη τερακότα που ακολουθεί την κομψότητα του ξενοδοχείου, ο σεφ οδηγεί τη γαστρονομική του πρόταση σε μονοπάτια της Ελλάδας και της Μεσογείου.

Κορυφαίες δημιουργίες του η μους αχινού με αφρό ούζο-λεμόνι, ο αστακός με πανακότα καρότο-καρύδα, ο μπακαλιάρος με αγκινάρες αβγολέμονο και το μιλφέιγ μαστίχας με παγωτό κεράσι.

Η βαθμολογία των εστιατορίων στο πλαίσιο του θεσμού «Χρυσοί Σκούφοι» αφορά μόνο την κουζίνα των εστιατορίων και τίποτε άλλο. Η αξιολόγηση των εστιατορίων γίνεται με διεθνή κριτήρια πράγμα που σημαίνει ότι τα εστιατόρια της Ελλάδας τοποθετούνται βαθμολογικά εκεί που πρέπει σε σύγκριση με τα κορυφαία εστιατόρια του εξωτερικού.

Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπ’ όψιν για τη βαθμολογία είναι:

α) η ποιότητα των πρώτων υλών

β) η μαγειρική τεχνική-επιδεξιότητα των σεφ

γ) η αρμονία και η ισορροπία των γεύσεων

δ) τα πρωτότυπα υλικά

ε) οι δόκιμα ευφάνταστοι συνδυασμοί

στ) η αισθητική εμφάνιση των πιάτων

ζ) η γενική αίσθηση που τελικά εκπέμπει το σύνολο όλων των επιμέρους στοιχείων.

Δείτε όλα τα φετινά βραβεία εδώ.