Χωρίς καλώδια ΔΕΗ η “πρόσοψη” της Βάρκιζας

Χωρίς καλώδια ΔΕΗ η “πρόσοψη” της Βάρκιζας

Την υπογειοποίηση των εναέριων καλωδίων ρεύματος ξεκίνησαν τεχνικά συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, “το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου, ωστόσο θα παραδίνεται τμηματικά”, με το πρώτο τμήμα (μέχρι το ύψος του Σκλαβενίτη) να παραδίδεται “εντός των ημερών”.

Το έργο αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν ένα περίπου χρόνο, τον Ιούνιο του 2016, όμως οι εργασίες ξεκίνησαν στα μέσα Μαΐου.

Πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες της Βάρκιζας αγανάκτησαν με την προχειρότητα του εργοταξίου, καθώς υπάρχει ελλιπής σήμανση και σχεδόν μηδενικά μέτρα για την αποτροπή ατυχημάτων.

Πεζοί και οχήματα διέρχονται τα σκαμμένα τμήματα της παραλιακής λεωφόρου χωρίς να υπάρχει κανένα εμπόδιο ή έστω μια προειδοποιητική κορδέλα, κατά τη διάρκεια των εργασιών, ενώ όταν παύουν οι εργασίες τοποθετείται ένα πρόχειρο πλαστικό πλέγμα που συνήθως καταρρέει αμέσως.

Με ανάρτησή του στην ομάδα 3Β Σκεπτόμενοι Πολίτες στο Facebook, ο Βασίλης Μαμελετζής αναρτώντας και φωτογραφικό υλικό αναφέρει:

Μπορεί τα έργα της ΔΕΗ να είναι αναγκαία αλλά τώρα; Γιατί δεν έγιναν ένα μήνα πρίν η από το Σεπτέμβριο; Η έλλειψη συντονισμού υποβαθμίζει τις συνθήκες διαβίωσης σε μία περιοχή που παραδοσιακά αυξάνει ο όγκος των κατοίκων κατά 60% τους μήνες Μάιο έως Σεπτέμβριο. Καλά οι σύμβουλοι της περιοχής δε γνωρίζουν τι γίνεται στη Βάρκιζα;

Η πρώτη υπογειοποίηση καλωδίων έγινε πέρσι, στις δύο πλευρές της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου στο κέντρο της Βούλας.

Το έργο της Βάρκιζας θα κοστίσει στον Δήμο 280.000 ευρώ.